joi, 1 mai 2014

INIMA CARE ARDE

O inimă plină de bucurie este rezultatul unei inimi care arde de iubire.
Bucuria nu este doar o chestiune de temperament, întotdeauna este greu să-ţi păstrezi bucuria, motiv în plus pentru care încercăm s-o obţinem şi s-o facem să crească în inimile noastre.

Bucuria este rugăciune; bucuria este forţă; bucuria este iubire. Cel care oferă ceva cu bucurie dă mai mult.
Copiilor şi săracilor, tuturor celor care suferă şi sunt singuri, dăruieşte-le întotdeauna un zâmbet senin; nu le arăta doar grija ta, ci dă-le şi inima ta. Poate că nu reuşim să dăm mult, dar mereu putem oferi bucuria care izvorăşte dintr-o inimă plină de dragoste.
Dacă ai greutăţi la serviciu şi le accepţi cu bucurie şi le întâmpini cu zâmbet, în cazul acesta, ca în multe altele, vei vedea că binele tău dă roade.
În plus, cel mai bun mod de a-ţi arăta recunoştinţa este de a accepta totul cu bucurie.
Când eşti bucuros, acest lucru reiese din strălucirea ochilor şi din aspectul tău, din felul tău de a vorbi şi de a-ţi exprima bucuria. Nu vei putea s-o ascunzi pentru că e debordantă.
Bucuria este contagioasă. Încearcă, prin urmare, să fii mereu de o bucurie debardantă, oriunde te-ai afla. Bucuria i-a fost dată omului ca să se bucure în numele lui Dumnezeu de speranţa binelui etern şi de toate lucrurile bune pe care le primeşte de la el. Prin urmare, vei şti cum să te bucuri pentru prosperitatea vecinului tău şi cum să te simţi neîmplinit de lucrurile fără sens.
Bucuria trebuie să fie unul dintre pivoţii existenţei noastre. Este emblema unei personalităţii generoase. Uneori, este chiar pelerina care acoperă o viaţă de sacrificiu şi de dăruire proprie. Persoana care are acest dar atinge de multe ori culmi înalte. El sau ea este ca soarele într-o comunitate.
Ar trebui să ne întrebăm: “Am cunoscut eu într-adevăr bucuria de a iubi?” Dragostea adevărată este o dragoste care ne produce durere, care răneşte şi totuşi, ne aduce fericire. De aceea trebuie să ne rugăm şi să cerem curajul de a iubi.
Dumnezeu să-ţi întoarcă prin dragoste, dragostea pe care ai dăruit-o şi toată bucuria şi pacea pe care ai semănat-o în jurul tău, în toată lumea.
Fericita Maica Tereza de Calcutta