luni, 26 mai 2014

ARMONIA ALFABETULUI

Spre deosebire de societatea de astazi, in care predomina comunicarea verbala, se crede ca civilizatiile mitice stravechi precum Atlantida si Lemuria au avut mijloace de comunicare oarecum diferite, bazate pe un sistem elaborat, incluzand opere de arta care transmiteau mesaje speciale observatorului.In istoria noastra cunoscuta mai recenta, omul primitiv a consemnat evenimentele folosind reprezentari ilustrate, care descriau povesti elaborate. Cu trecerea timpului, aceste desene au fost abreviate pentru a forma hieroglifele, cu fiecare simbol reprezentand un cuvant. Dupa si mai mult timp, hieroglifele au fost reduse in continuare pentru a reprezenta sunete individuale.
Alfabetul pe care il folosim astazi e mai mult ca sigur derivat dintr-un sistem hieroglific egiptean stravechi, derivat la randul lui dintr-un sistem pictografic similar conceptului pe care sunt bazate sistemele de scriere chinezesti si japoneze. Asemenea hieroglifelor, care au evoluat pentru a reprezenta sunete in loc de cuvinte specifice, aceste litere, asa cum le stim acum, au capatat o esenta complet a lor : astfel incat ortografia multor cuvinte a ramas neschimbata, desi pronuntia noastra a evoluat intr-atat, incat unele sunete sunt perimate.
Pe masura ce sistemele de gandire si stilurile de comunicare ale omenirii au evoluat pentru a deveni mai verbalizate, a inceput sa devina evident faptul ca fiecare sunet transmite o vibratie armonica proprie, care are un inteles specific in cadrul implicatiilor exoterice si ezoterice. Specialistii in numerologie cred ca fiecare litera a alfabetului are o esenta specifica care poate fi cel mai bine descrisa prin asocierea ei cu o valoare numerica, pentru un calcul mai usor. Fiecare litera din orice cuvant aduce o savoare anume pentru a-i clarifica intelesul : mai ales atunci cand e prima litera sau apare de mai multe ori in interiorul unui cuvant. Prima consoana sau vocala a unui cuvant tinde sa poarte o importanta marita, iar aceste litere vor dezvalui adesea esenta globala a unui cuvant sau nume.
A e echivalentul numarului 1 si prima litera a alfabetului, cat si prima vocala. Are un grad mare de incredere, care o ajuta sa-si indeplineasca obiectivele. Cel (sau cea) al carui nume incepe cu A tinde sa fie alert si indraznet. Din punct de vedere negativ, A poate fi critic in ceea ce priveste eforturile celorlalti.
B e echivalentul numeric al lui 2 si reprezinta reactiile noastre emotionale. E prietenos, intelegator si iubeste viata de familie. Pe de alta parte, B poate fi egocentric si poate chiar un pic lacom.
C corespunde numarului 3 si reprezinta energia. E mai ales bine dispus si se impaca bine cu ceilalti. Din punct de vedere negativ, C poate fi fara scrupule si neatent la nevoile celorlalti.
D e echivalentul lui 4 si reprezinta echilibrul. E foarte puternic si e litera asociata cu afacerile. Cand e prima litera dintr-un nume, acea persoana va avea o inclinatie catre ordine si curatenie. Din punct de vedere negativ, D poate fi incapatanat si intransigent.
E e a doua vocala a alfabetului si e echivalentul numeric al lui 5. E o litera prietenoasa, cordiala, iubitoare si plina de compasiune. Cand e prima litera a unui nume propriu, persoana e iubitoare de libertate si incantatoare. Pe de alta parte, E poate fi neserios si inconstant.
F corespunde numarului 6 si reprezinta iubirea. E generos, milos si are capacitatea de a-i face pe altii sa se simta in largul lor. Cand e prima litera a unui nume, el poarta vibratia unei persoane gen ‘closca’. Pe de alta parte, F poate purta o unda de melancolie.
G e echivalentul lui 7 si reprezinta misticismul si experientele religioase. Aceasta litera e plina de imaginatie, creativa si va cauta solutii alternative problemelor de zi cu zi. Cel al carui nume incepe cu G va tinde sa fie intuitiv, invatat si oarecum solitar. Din punct de vedere negativ, G poate avea o tendinta de a nu accepta nici cele mai bine intentionate sfaturi din partea celorlalti.
H corespunde numarului 8 si denota creativitate si putere. Aceasta litera are o mare perspicacitate in ceea ce priveste lumea afacerilor si prin urmare, va gasi profitul in cea mai mare parte a eforturilor sale. Cand e prima litera intr-un nume, persoana are mari sanse de a avea succes in afaceri. Din punct de vedere negativ, H poate fi egocentric si egoist.
I e a treia vocala a alfabetului si echivalentul numeric al lui 9. Reprezinta legea si ca regula generala e sensibil, plin de compasiune si milos. Pe de alta parte, se poate sa-i lipseasca increderea in sine insusi si poate fi iute la manie.
J e echivalentul lui 1 si reprezinta aspiratiile noastre. Aceasta litera e sincera, generoasa si inteligenta. Cand e prima litera a unui nume, purtatorul va poseda o dorinta tenace de a nu renunta si va gasi astfel succesul – in cele din urma. Din punct de vedere negativ, J poate fi lenes si fara directie in viata.
K e echivalentul numeric al lui 2 si reprezinta extremele. Are o vointa puternica si e influent, daca nu chiar un pic emotiv uneori. Cel al carui nume incepe cu K va avea o intuitie pe care altii adesea nu o au. Din punct de vedere negativ, K poate fi nemultumit de viata.
L e echivalentul lui 3 si denota actiune. E milostiv si sociabil, dar poate fi oarecum predispus la accidente.
M ii corespunde numarului 4 si reprezinta spiritualitatea. Aceasta litera are o mare incredere in sine si, prin urmare, are mari sanse sa atinga succesul. E si o litera muncitoare, care poate fi oarecum o persoana preocupata excesiv de munca. Din punct de vedere negativ, M poate fi repezit si iute la manie.
N e echivalentul numeric al lui 5 si reprezinta imaginatia. E intuitiv si comunicativ, dar din punct de vedere negativ poate fi predispus la gelozie.
O e penultima vocala si corespunde cifrei 6. Aceasta litera reprezinta rabdarea si e foarte grijulie. Cand e prima litera dintr-un nume, acea persoana va fi implicata in comunitate si un elev bun. Din punct de vedere negativ, O trebuie sa invete cum sa isi tina mai bine emotiile in frau.
P e echivalentul numeric al lui 7 si denota puterea. Are o inclinatie de conducator si poseda multa cunoastere. Cel al carui nume incepe cu P tinde sa se gandeasca la probleme spirituale. Pe de alta parte, P poate fi egocentric, acordand foarte putin timp grijilor celorlalti.
Q corespunde cifrei 8 si reprezinta originalitatea. E o litera misterioasa, care in multe feluri indica domenii care nu ar fi cunoscute altfel. Din punct de vedere negative, Q poate fi foarte plictisitor.
R e echivalentul cifrei 9 si reprezinta posibilitatile. E tolerant si milos, dar are o tendinta de a deveni tafnos. Cel al carui nume incepe cu R va juca adesea rolul de pacificator.
S corespunde cifrei 1 si reprezinta inceputurile. Are atribute foarte atractive si inspira bogatie. Din punct de vedere negativ, S poate actiona impulsiv si poate cauza bulversari majore.
T e echivalentul numeric al lui 2 si denota evolutia. E o litera nelinistita care cauta raspunsuri la intrebarile spirituale. Cand e prima litera a unui nume, persoana va avea o forta mai mare de a-i ajuta pe ceilalti si va tinde sa fie rabdatoare. Pe de alta parte, T e foarte emotiv si e adesea usor de influentat de parerile celorlalti.
U e ultima vocala adevarata din alfabet si e echivalentul numarului 3. Aceasta litera reprezinta acumularea si e considerata a fi foarte norocoasa. Cel al carui nume incepe cu U este iubitor de libertate. Din punct de vedere negativ, U poate fi egoist, lacom si indecis.
V e echivalentul lui 4 si reprezinta constructia. E o litera industriala, care e neobosita si eficienta. Pe de alta parte, V poate fi imprevizibil.
W corespunde cifrei 5 si denota capacitatea cuiva de exprimare. Daca aceasta litera poate fi din cale afara de fermecatoare, ea poseda si o aura de mister. Din punct de vedere negativ, W poate fi lacom si poate risca prea mult.
X e ante-penultima litera a alfabetului si e echivalentul numeric al lui 6. Ea reprezinta sexualitatea. Aceasta litera nu are restrictii in cautarea placerii si poate astfel cadea in capcana promiscuitatii si a infidelitatii.
Y e penultima litera a alfabetului si corespunde cifrei 7. Aceasta litera reprezinta libertatea si nu suporta restrictiile. Din punct de vedere negativ, Y poate fi indecis si prin urmare poate rata unele oportunitati ale vietii.
Z e ultima litera a alfabetului si e echivalentul lui 8. Denota speranta si e considerata a fi pacificatoare. Pe de alta parte, Z poate fi incapatanat si trebuie sa invete sa gandeasca inainte de a actiona.
 Preluare: primit prin e mail