miercuri, 29 ianuarie 2014

Scrisoare către un prieten virtual



Prieten drag,
Oamenii nu ne pot folosi, umili, jigni, doar dacă noi le permitem asta. Fiind un om tolerant, sensibil, vei avea dezamagiri, mai ales daca le dai anumitor oameni o valoare pe care nu o merita. Daca-i pui pe un plan foarte inalt, ei nu pot sta acolo pentru că nu au cum, nu au calitățiile respective.
Fericirea este o pasare dupa care alergam cu totii. De fapt, fericirea sta in lucruri marunte iar cel care a spus asta este un mare înțelept.
Singuratatea. Toti suntem singuri. Venim singuri si plecam tot singuri. Intre cele doua evenimente ne umplem viata cu oamenii care ne-au fost dati de Dumnezeu sa putem invata lectii de viata. Pe unii i-am ales atunci cand eram in cer (mama, tata, bunicii, fratii) iar pe altii i-am ales prin liber arbitru.
Priveste pe geam. Ce vezi?! Tu, unde esti?! Poti sa vezi ce este afara?! Poti auzi rasetele copiilor?!
Te poti plimba prin zapada, fara se te uzi la picioare?! Iti poti permite sa locuiesti intr-o casa, apartament, garsoniera?! Ai avut ocazia sa poti studia, sa mergi la scoala, sa mergi in vacante?
Deschide frigiderul si vezi, poti sa iti prepari micul dejun?! Poti citi mesajul meu de la un PC sau telefon? Faci meseria pe care ti-o doresti?! Daca ai raspuns pozitiv, macar la una dintre intrebari, atunci, cred ca ai multe motive sa te denumesti drept un Om fericit...
Adevarata fericire este sa-i faci fericiti pe cei din jur, nu conteaza dacă-i cunosti sau nu. Succes!
Cu drag, o prietena virtuala