joi, 2 februarie 2012

TERAPIE SAU DEPENDENTA DE CUMPARATURI



Shopoholicul isi face planuri sa se duca la cumparaturi, petrece cateva ora in mall si ajunge acasa cu un sac de haine, parfumuri, panfofi sau alte chestii de care nu are nevoie.


Unii considera ca acesta este un obicei social, precum mersul la teatru. Oricare cateva ore libere sunt rezervate unei scurte raite prin magazine, fara sa ai vreo idee clara ca te duci la cumparat de ceva anume.
 
Daca toate produsele din magazine ar fi gratuite am putea sa ne trezim cu totii in magazine, aprovizionandu-ne cu tot ce ne trece prin cap, pentru noi, si pentru prienteni si familie. Din pacate parca totul este pe bani, dar in  magazine, orice are un cod de bare.

Din acest motiv shopoholicul simte ca are o problema: dupa sesiunea de cumparaturi se simte vinovat ca si-a cheltuit banii pentru intreaga saptamana. 
De aceea este mai greu acum. Acum cateva mii, poate chiar sute de ani vroiai ceva, te duceai si il luai, il cucereai, il vanai. Erai frustrat de vecinul care te mai sacaia cu cate o campanie de cucerire.

Dar se pare ca am evoluat. 
Gandeste-te la cea mai mare pasiune a ta. Cum ar fi sa te duci in magazin si sa ti se ofere cadou tot ce ai nevoie. Sa vrei o carte sa iei, o rasfoiesti, iti place, te duci cu ea acasa. Iti place o masina o iei l aun test drive si te duci acasa. Nu te simti vinovat si obligat, produsul e ca o mostra gratuita pe care ti-a dorit-o.

Vrei cel mai tare laptop il primesti acasa la abonarea la o revista, vrei abdomen plat sau buze mai mari, te duci doar la clinica si in 2 zile arati cum ti-ai dorit. Totul este simplu, numai sa vrei. Cleptomanii sunt declarati normali, pentru ca nu mai exista notiunea de furt. 

Clasele sociale nu ar mai departajate in functie de venit, munca nu ar mai avea salariu. Ai putea sa alegi jobul pe care il vrei, fara sa te gandesti ca este platit prost. O sa te aleaga doar dupa ce stii si cat de mult te pricepi.

Ce rau ar putea sa ni se intample daca am avea tot ce ne-am fi dorit sa cumparam ? Suntem grasi si acum, fara sa avem bani, doar ca mai nefericiti.....

 Preluare-Diana Gheorge- Studentie ro