marți, 21 februarie 2012

Gandurile şi cuvintele noastre ne creează realitatea în care traim


Intr-o dimineaţa, un tanar artist intra intr-o cafenea, fiind foarte entuziasmat ca a fost angajat să picteze portretul unui om cu bani care avea o firma de construcţii. In timp ce işi savura cafeaua bucuros, văzu un ziar lasat pe masa vecina in care era tiparit cu litere mari următorul titlu VIN VREMURI GRELE. Incepu să se gandească tot mai mult la aceste cuvinte.
Patronul cafenelei trecu sa-l salute şi vazandu-l ingrijorat, il întreba daca s-a intamplat ceva. Acesta i-a raspuns trist ca trebuie sa plece, caci “vin vremuri grele”, aşa ca trebuie să munceasca la lucrarea lui.

Proprietarul cafenelei incepu să se macine ca poate chiar „vin vremuri grele”. Devenea din ce în ce mai ingrijorat pe masură ce se gandea la vorbele tanarului. Işi suna apoi soţia rugand-o sa nu se supere dar că trebuie sa-şi anuleze comanda pentru rochia cea noua, deoarece este cam scumpă şi s-au anunţat „vremuri grele”.

Aceasta sună la magazinul unde işi comandase rochia şi o ruga pe patroana sa-i anuleze comanda. Işi ceru scuze dar …„Vin vremuri grele” şi trebuie să facă economii.
Patroana n-a avut incotro şi anula comanda... şi isi aduse aminte ca auzise candva la ştiri ca „Vin vremuri grele”, aşa că a sunat imediat la firma de construcţii pe care o angajase pentru executarea unei lucrări de extindere a magazinului. L-a anunţat pe constructor ca va renunţa pentru moment la lucrare, deoarece “ vin vremuri grele “ şi nu işi poate asuma un asemenea risc in acest moment.

Constructorul s-a intristat la auzul acestei veşti, motiv pentru care s-a grabit sa-l sune pe tanarul artist spunandu-i că doreşte anularea comenzii pentru portret, intrucat „vin vremuri grele” şi acesta nu este un moment potrivit sa cheltuie banii pe lucruri artistice.
Copleşit de suparare, tanarul artist a acceptat cu resemnare vestea, ca doar s-a intamplat aşa cum a anticipat. Simţindu-se trist, porni inspre cafeneaua favorita sa-şi inece amarul cu un pahar de vin.

In timp ce statea din nou aşezat la masa lui, zari ziarul pe care scria „Vin vremuri grele”. De data asta s-a ridicat şi a luat ziarul pentru a-l cerceta mai bine. Data ziarului era din urma cu 5 ani…Cineva despachetase farfurii pentru restaurant.

Preluare: Blog Codul Omega...