sâmbătă, 6 aprilie 2013

Lecţii de viaţă


Dacă ai putea călători înapoi în timp, ce ți-ai spune?
Ce sfaturi ți-ai da?
Citește lecțiile de viață următoare și reamintește-ți tot ce ai învățat până acum.
În viață vei primi, de cele mai multe ori, tot ce îți dorești, dar asta nu înseamnă că vei primi totul în ambalajul la care te aștepți.
Niciodată nu lăsa că o zi proastă să te facă să crezi că întreagă ta viață este una urâtă. Doar pentru că azi este urât, nu înseamnă că ziua de mâine nu poate fi cea mai frumoasă zi din viața ta. Trebuie doar să ajungi acolo.
O greșeală este un accident. Minciuna și înșelătoria nu sunt greșeli, ci alegeri intenționate.
Ai grijă să fii înconjurat de persoane pozitive și optimiste, care te vor împinge spre schimbări în bine și evită persoanele care încearcă să te țină departe de acestea.
Evită, pe cât posibil, compania persoanelor care se plâng de oricine și orice și nu apreciază nimic.
Uneori, oamenii nu sunt așa cum te așteptai tu să fie, la fel cum, uneori, ei sunt mult mai mult și mai speciali decât ai crezut inițial.
A iubi pe cineva nu se bazează pe a spune “te iubesc” în fiecare zi, ci prin a arăta acest lucru, zi de zi, în orice fel posibil.
Maturitatea nu se găsește în momentul în care începi să vorbești despre lucruri mărețe, ci în momentul în care vei înțelege chiar și cele mai mărunte lucruri.
Dintre toate lucrurile care îți pot fi furate – obiecte, tinerețe, sănătate, cuvinte sau drepturi- nimeni nu îți poate lua vreodată libertatea de a alege persoanele pe care să le iubești și lucrurile în care să crezi.
Drumul către destinația ta nu va fi întotdeauna unul drept. Dacă ai ales drumul greșit sau te-ai pierdut, întoarce-te și alege altul.
Calea sigură spre succes este să încerci din nou și din nou și încă o dată.
Un lucru îngrozitor: nimic nu este permanent. Un lucru minunat: nimic nu este permanent.
Dacă cineva nu te acceptă în momentele cele mai proaste, atunci, cu siguranță nu te merită în momentele cele mai bune.
Fără comunicare nu există o relație, fără respect nu există dragoste și fără încredere nu există motiv pentru a continua.
Alege-ți cuvintele cu multă atenție – odată rostite, nu pot fi retrase. Mai mult, cuvintele aspre sau dure sunt ca gloanțele, care pot lăsa în urmă răni adânci și de cele mai mult ori, “îmi pare rău” nu va fi suuficient pentru a le repara.
Niciodată nu lua decizii importante când ești supărat și niciodată să nu faci promisiuni când ești fericit.
Nu are sens să accepți locul al doilea în viața cuiva, când știi că ești suficient de bun pentru a fi pe locul întâi în viața altcuiva.
Cunoaște-ți valoarea adevărată! Când te oferi și te dedici complet unei persoane care nu te respectă, vei renunța la câteva părți din sufletul tău pe care nu le mai poți recupera niciodată.
Când încerci să controlezi totul, nu vei reuși să te bucuri de nimic, pentru că vei ignora (involuntar, chiar) lucrurile mici, dar care îți pot face viața mai frumoasă.
Niciodată să nu te schimbi doar pentru a impresiona pe cineva. Schimbă-te doar pentru binele tău și doar pentru a deveni o persoană mai bună decât ești.
Zâmbește cu orice ocazie oferită, nu pentru că viața ar fi ușoară, perfectă sau exact cum ți-ai imaginat-o, ci pentru că alegi să fii fericit și recunoscător pentru toate lucrurile bune care ți-au ieșit în cale și pentru toate problemele pe care știi că nu le ai.
Este plăcut să ai bani și multe lucruri pe care aceștia le pot cumpăra, dar este mult mai plăcut și mai important să te asiguri că nu ai uitat de lucrurile pe care banii nu le pot cumpăra.
Fă toate lucrurile, chiar și cele mai mici, cu cea mai multă dragoste. Vei vedea de ce.
Când ceva rău ți se întâmplă, poți lăsa această întâmplare fie să te definească, fie să te distrugă, fie să te întărească.
Nu contează de câte ori eșuezi, contează de câte ori te ridici în picioare după un eșec.
Urmează-ți inima, indiferent de ceea ce îți spun alții să faci. La sfârșitul zilei, tu ești cel care trebuie să trăiască cu deciziile făcute, nu ei.
Una dintre cele mai mari libertăți este să nu-ți pese de toate părerile celor din jurul tău.