duminică, 23 februarie 2014

Prietenie sau relație de conjunctură?!

Prietenie sau relație de conjunctura?!

Prietenia dintre doi oameni este ca o căsnicie. Cât ești capabili să accepți ptr o prietenie, cât poți tolera?!

Dragii mei, prietenia împărtășită este ceva rarisim și trebuie întreținută ca pe o relație. Nu doar unul dintre prieteni trebuie sa tragă la căruța prieteniei...

Prieteniile si relatiile de conjunctura exista în viata noastră, nu-i asa?! Ne doare doar atunci când constatăm, până la urmă, faptul că, nu suntem în viața altora decât o cantitate neglijabilă, că nu suntem ceea ce credem noi ptr aceste persoane, remarcăm că oamenii pe care-i iubim și-i considerăm prieteni ne desconsideră și sunt alături de noi ptr ca alții nu-i vor și fac referire la oamenii cunoscuți în viața reală, nu cea virtuală. De la ei, cei virtuali, nu ai asteptări, însă, de la cei reali ai ptr că nu ai cum să te transformi intr-un robot fara sentimente. Vrei să dai si sa primesti într-o relație fie că relaţia este de iubire, fie că este de prietenie, da?! 
Să nu îmi spună mie nimeni că nu are asteptări, deşi, mulți strigă asta, ptr că nu cred. Pe mine, spațiul virtual, uneori, mă ajută să văd mult mai clar anumite laturi ale caracterului prietenilor sau amicilor mei reali, iar ceea ce văd, nu este întodeauna ceea ce văzusem la ei, până atunci. 
Ce rămâne de facut atunci când constați că prietenul nu este prieten, că el este orice altceva dar nu prieten?! La fel ca intr-o casnicie, rămâi și te lupți, faci compromisuri, înghiti mizeria până la fund sau pleci fără să te uiți înapoi, doar înainte, fără regrete.


Unii oameni ne însoțesc doar ptr o vreme, de aceea, cred că este bine să-i lasam pe picioarele lor, pentru ca ei să se descurce fără noi. Vă asigur că vor supraviețui, la fel si noi.



 Codruța C