duminică, 23 februarie 2014

Prietenie sau relatie de conjunctura?!

Prietenie sau relatie de conjunctura?!

Prietenia dintre doi oameni este ca o casnicie. Cat esti capabili sa accepti ptr o prietenie, cat poti tolera?!
Dragii mei, prietenia impartasita este ceva rarisim si trebuie intretinuta ca pe o relatie.Nu doar unul dintre prieteni trebuie sa traga la caruta prieteniei...
Prieteniile si relatiile de conjunctura exista in viata noastra, nu-i asa?! Ne doare doar atunci cand constatam, pana la urma, ca nu suntem in viata altora decat cantitate neglijabila, ca nu suntem ceea ce credem noi ptr aceste persoane, remarcam ca oamenii pe care-i iubim si-i consideram prieteni ne desconsidera si sunt alaturi de noi ptr ca altii nu-i vor, si ma refer la oamenii cunoscuti in viata reala nu cea virtuala. De la ei nu ai asteptari, de la cei reali ai ptr ca nu ai cum sa te transformi intr-un robot fara sentimente. Vrei sa dai si sa primesti intr-o relatie fie ca este de iubire, fie ca este de prietenie, da?! Sa nu imi spuna mie nimeni ca nu are asteptari, desi multi striga asta, ptr ca nu cred.Pe mine, spatiul virtual, uneori, ma ajuta sa vad mult mai clar si alte laturi ale prietenilor sau amicilor reali, iar ceea ce vad nu este intodeauna ceea ce vazusem pana atunci..Mai imi dau seama atunci cand asist la niste discutii din care trag concluziile mele. Ce ramane de facut cand constati ca prietenul nu este prieten ci orice altceva?! La fel ca intr-o casnicie, ramai si te lupti, faci compromisuri, inghiti mizeria pana la fund sau pleci fara sa te uiti inapoi, doar inainte, fara regrete.

Unii oameni ne insotesc doar ptr o vreme, sa-i lasam pe picioarele lor sa se descurce fara noi, vor supravietui... La fel si noi.

 Codruta C