sâmbătă, 12 ianuarie 2013

Un suflet veritabil..




În realitate, nu este așa de important cine ești, ci dacă există cineva gata să te preţuiască aşa cum eşti, cine te va primi pentru ceea ce prezinţi cu adevărat. Doar numai acela care vine la tine, când toată lumea te părăseşte şi este prietenul tău adevărat. Iar în continuare a acestui adevăr vreau să vă prezint o mică istorioară, care cred că va fi de folos.
Vânzătorul unui mic magazin a ataşat un anunț la intrare "Sunt pisoi îi vanzare." Această inscripție a atras atenţia copiilor, și după câteva minute a intrat în magazin un băieţel. Salutând vânzătorul, el timid a întrebat despre preţul unui pisoi.
- De la 10 la 30 de lei , - a spus vânzătorul.
Oftând, copilul a scos din buzunar un mic portmoneu și a început să-şi numere „comoara!”
- Eu am doar 2 lei acum, - a spus el trist. -Vă rog, pot sa mă uit doar la ei - a cerut el vânzătorului.
Vanzatorul i-a zâmbit și a scos o cutie mare în care erau mai mulţi pisoi drăguţi.
Odată ajunşi în libertate pisoii meunând s-au împrăştiat în diferite părţi. Doar unul dintre ei,
dintr-un un motiv oarecare, rămase în urmă. Și într-un mod ciudat îşi trăgea piciorul din spate.
- Spuneţi-mi, ce este cu el? – a întrebat băieţelul.
Vânzătorul i-a spus că acest defect îl are din naștere. - Asta e pentru toată viaţa, aşa a spus veterinarul. – a adăugat el.
Băiatul a devenit brusc mai agitat.
- Anume pe acesta aş vrea să-l procur.
- Ce ai, râzi de mine? Acest animal din păcate nu e bun de nimic, este defect. La ce îţi trebuie așa? Cu toate acestea, dacă eşti atât de plin de compasiune, apoi ia-l drept cadou, aşa ţi-l dau - a spus vânzătorul.
Apoi, spre surprinderea vânzătorului, expresia feţei băiatului s-a schimbat.
- Nu, nu vreau să-l iau aşa – cu o voce încordată a spus copilul.
- Acest pisoi costă la fel ca și ceilalți. Și eu sunt dispus să plătesc pentru el prețul întreg. Eu voi aduce banii - a spus el cu fermitate.
Uimit privind copilul, inima vânzătorului s-a înmuiat.
- Fiule, tu nu înțelegi totul. Aceast biet pisoi nicicând nu va fi capabil să alerge, să se joace și să sară, ca și alţi semeni ai săi.
La aceste cuvinte, băiatul a început să-și ridice pantalonii la piciorul stâng. Și atunci vânzătorul surprins a văzut piciorul mutilat al copilului, sprijinit în cercuri de metal.
Copilul l-a privit pe vânzător.
-Nici eu deasemenea, nu sunt capabil să fug și să sar. Și acest pisoi are nevoie de cineva care să-l înţeleagă, cât îi este de greu, și să-l sprijine – vocea băiatului începu să tremure.
Omul din spatele tejghelei începu să-şi muşte buzele. Lacrimile i-au umplut ochii ... După o pauză, el s-a forțat să zâmbească.
- Fiule, eu mă voi ruga ca toţi aceşti pisoi să aibă aşa stăpâni minunaţi ca tine.
P.S.Principalul este să fim sănătoşi spiritual, având un suflet şi o inimă bună, ca a acestui copil, și atunci un neajuns de ordin fizic nu te face mai rău, ci doar subliniază sinătatea și lumina sufletului tău.
Iar cei cu handicapuri sufleteşti – cei cinici şi brutali, obișnuiți să meargă peste capuri și să-i deteste pe cei slabi, indiferent de cât de mult vor vorbi despre toleranţa lor pretinsă, vor rămâne singuri pentru totdeauna persoane cu handicap.