joi, 26 septembrie 2013

Cum îi cunoşti pe oamenii fericiţi?!



1. Oamenii fericiti nu barfesc

 Singurii oameni care nu barfesc sunt aceia care in adancul lor simt ca viata lor este destul de implinita.

 Daca esti fericit si implinit cu viata ta, de ce ti-ar mai pasa ce se intampla in viata altcuiva? Nu e nevoie sa ne ocupam vietile cu un astfel de comportament, caci acesta nu face decat sa ne portretizeze intr-un mod patatetic, ne face sa parem gelosi...


 2. Oamenii fericiti nu isi bat capul cu problemele altora
 Oamenii care nu reusesc sa isi vada de treburile lor, se simt, cel mai probabil, „mizerabil”. Cauta greselile altora doar ca sa se simta intr-un fel, mai bine. Acesti oameni nu prea stiu sa isi pigmenteze viata cu activitati interesante si atunci isi consuma timpul „preocupandu-se” de cele care li se intampla celorlalti.



 3. Oamenii fericiti nu gandesc negativ

 Exista oameni care, simtindu-se mereu neimpliniti, se plang mereu de orice, iar de cealalta parte ii avem pe oamenii fericiti care vad mereu, mai degraba jumatatea plina a paharului si cauta in mod constant lucruri din ce in ce mai interesante in viata lor. Sa gandesti pozitiv este o conditie esentiala in economia unei vieti fericite. Concentreaza-te pe aspectele pozitive din viata ta si nu asupra celor negative!



 4. Oamenii fericiti nu sunt invidiosi

 Pentru ca un om fericit nu are absolut nici un motiv sa fie invidios pe alti oameni. Ei recunosc aspectele pozitive din viata lor, care nu trebuie sa fie identice cu ale celorlalti si le pretuiesc.Ei nu se compara cu ceilalti, pentru ca sunt multumiti cu propriul drum in viata, cu ceea ce au. In loc sa se poarte cu invidie, ei se bucura sincer pentru succesul celor din jur si celebreaza reusitele alaturi de ei.



 5. Oamenii fericiti nu au nevoie de confirmarile altora

 Oamenii  fericiti nu isi doresc cu ardoare aprecierea si confirmarile celorlalti. Ei isi recunosc propria valoare, au un auto-respect bine definit, valori bine fundamentate si nu traiesc in functie de asteptarile celorlalti. Ei stiu ca trebuie sa faca lucruri pentru ei insisi, lucruri care sa ii ajute sa evolueze in viata iar, faptul ca nu sunt
 preocupati de parerile celorlalti ii ajuta sa isi traseze un drum al evolutiei personale.



 6. Oamenii fericiti nu cauta razbunare

 Asta o fac pentru ca nu exista nici un motiv pentru care ne-am dori sa ne razbunam pe o alta persoana. E mai bine sa lasam lucrurile asa cum sunt, in voia legilor universale, iar noi sa ne continuam viata, fara a ne lasa coplesiti de ganduri negative si dorinta de razbunare. Singura metoda prin care poti sa te desprinzi de dorinta de razbunare este a renunta si a accepta o persoana sau o situatie, exact asa cum este.



 7. Oamenii fericiti nu au resentimente

 Oamenii fericiti nu au resentimente... Daca te tot gandesti la ceva care te-a marcat intr-un fel, nu faci decat sa iti amplifici suferinta interioara, iar oamenii pozitivi stiu acest lucru si in consecinta prefera sa nu se mai gandeasca la ceea ce le-ar putea face rau. Invata sa renunti! Sentimentul de a renunta la furie este unul cu adevarat  eliberator…


 8. Oamenii fericiti nu tin neaparat sa aiba ei dreptate

  Foarte multi oameni au tendinta de a tine cu dintii de convingerile lor, pentru ca nu isi doresc decat sa aiba doar ei dreptate. Multi nu renunta la ceea ce cred nici macar atunci cand le sunt prezentate argumente solide, astfel incat in fata unor astfel de oameni este mai bine sa nu deschizi subiecte asupra carora stii ca nu vor deloc sa reflecteze, pentru ca discutiile cu ei nu sunt decat o risipa de energie. A nu accepta si alte perspective tradeaza un ego puternic, infatuare. Este mai bine sa ne mentinem opiniile cu mult calm stiind sa ascultam argumentele celorlalti. In final, ambele parti pot fi de acord ca pot fi de acord. 



 9. Oamenii fericiti nu au asteptari
 Una dintre cele mai mari provocari ale vietii este aceea de a-i accepta pe oameni exact asa cum sunt. Odata ce inveti ca asteptarile pe care le ai tu nu ii vor schimba pe ceilalti, viata ta va fi din ce in ce mai buna. Problemele apar atunci cand asteptarile nu se materializeaza. Asteptarile nearealiste duc de cele mai multe ori catre mari dezamgiri in legatura cu ceilalti. A nu avea asteptari te ajuta sa traiesti liber, fara presiunea imensa a preconceptiilor despre ce ar trebui sa fie o situatie, sau cum ar trebui sa fie ceilalti.



 10. Oamenii fericiti nu evita problemele pe care le au

 Atunci cand se ivesc probleme, cum este de altfel normal, in viata fiecaruia, unii oameni au tendinta de „a le ascunde sub pres”, in loc sa gaseassca metode pentru a le solutiona. A ignora problemele inseamna sa te ingropi si mai tare in sentimente de anxietate si stres.



 11. Oamenii fericiti cauta fericirea in adancul lor si nu in exterior

 Astfel, pentru  acesti oameni, fericirea nu depinde de felul cum arata, de masina pe care o detin, sau geanta de firma pe care si-au achizitionat-o. Pentru acesti oameni, fericirea este in interior. Avem puterea de a da noi o conotatie lumii inconjuratoare, ceea ce este crucial pentru a ramane pozitivi. Cauta in interiorul tau pentru a gasi fericirea. Ea nu depinde de nimeni altcineva, nici de partener/a, de nimeni, nici macar de posesiunile materiale, ea depinde doar de tine! Sa isi caute fericirea in exterior este o greseala pe care o fac atat de multi oameni in viata lor!




 12. Oamenii fericiti nu se gandesc atat de mult la probleme

Sa te gandesti necontenit la ceva care iti cauzeaza un incovenient nu este cea mai buna solutie. De multe ori, modul in care supra-exageram o problema cauzeaza si dispute, certuri intre oameni. Nu prea avem beneficii din acest obicei al exagerarii unei situatii. Cu cat analizam mai tare, cu atat avem tendinta de a deveni mai negativi, mai anxiosi, iar solutia va intarzia sa apara. Este mai bine sa tratam totul cu mai multa detasare si incredere in viata, ca totul este si va fi bine.




 13. Oamenii fericiti nu traiesc in trecut

Trecutul este trecut dintr-un bun motiv. Chiar nu avem de ce sa ramanem acolo, agatati mintal, de vreme ce el nu poate fi schimbat. Persoanele fericite au facut pace cu trecutul lor, sau se afla pe acest drum, traind cu intensitate tot ceea ce le ofera prezentul si creaindu-si un viitor asa cum si-l doresc. In mod activ ei incearca sa obtina tot ce este mai frumos in vietile lor.




 14. Oamenii fericiti nu urmeaza turma

 Increderea in ei insisi, in tot ceea ce isi doresc este esentiala pentru acesti oameni. Ei sunt atat de increzatori in valorile pe care le au incat nimic nu pare sa ii zdruncine. Au inclinatia de a deveni lideri pentru cei din jurul

 lor.



 15. Oamenii fericiti nu iau totul personal

Si, in final… dar nu lipsit de importanta, este faptul ca oamenii fericiti  nu iau ceea ce li se spune, personal. Nu exagereaza o situatie sau un comentariu la adresa lor. Asculta cu atentie ce au ceilalti sa le transmita, fie ca este „de bine”,  fie ca este o critica. Unii oameni traiesc chiar mici drame  neintelegand un mesaj exact asa cum a fost transmis, ceea ce nu este tocmai bine pentru starea lor emotionala. De fapt, noi avem controlul asupra modului cum interpretam lucrurile. Gandeste-te cat de mult ai de castigat atunci cand privesti o perspectiva noua asupra unei situatii, decat daca ai fi privit doar prin propriii ochi.

luni, 16 septembrie 2013

Ucenicia lui Platon


Intr-o zi , Platon l-a intrebat pe Socrate ce este dragostea.

Socrate i-a raspuns : “ Du-te pe campul din apropiere si adu-mi cel mai frumos spic de grau pe care il vei gasi , dar tine cont ca nu ai voie sa faci decat o singura incercare.” Platon l-a ascultat fara sa cracneasca , si s-a intors dupa o vreme fara a aduce nimic cu el. 

Socrate l-a intrebat ce se intamplase , iar Platon l-a lamurit : “ Atunci cand am intrat in lanuri am zarit un spic inalt si frumos, dar m-am gandit ca poate voi gasi un altul si mai maiestos , asa ca am mers mai departe . Am cautat in zadar dupa aceea , caci nu am aflat nici un alt spic asemeni celui dintai, asa ca nu ti-am mai adus vreunul.”

Socrate i-a spus : “Aceasta este dragostea.”

Intr-o alta zi , Platon l-a intrebat pe Socrate ce este casatoria. 

Socrate i-a zis :”Mergi pana la padure si taie-mi cel mai mandru si mai chipes brad , dar adu-ti aminte ca nu ai voie sa faci decat un singur drum pentru asta.”Platon a facut intocmai si a revenit dupa un timp cu un brad nu tocmai inalt si nu foarte frumos , dar indeajuns de aratos .” 

Socrate l-a intrebat de ce a ales tocmai acel pom , iar Platon i-a raspuns : “ Am vazut niste brazi foarte falnici in drumul meu prin padure, dar mi-am amintit ce s-a intamplat ultima data , cu spicul de grau, asa ca l-am ales pe acesta.Mi-a fost teama ca daca nu il iau cu mine ma voi intoarce din nou cu mainile goale , desi nu a fost chiar cel mai frumos brad pe care l-am zarit.” 

Socrate i-a spus : “Aceasta este casatoria”.

Cu o alta ocazie , Platon l-a intrebat pe Socrate ce este fericirea. 

De aceasta data , Socrate l-a indrumat : “Du-te pe malul raului si culege cea mai frumoasa floare pe care o vei gasi , dar tine seama ca nu poti sa alegi decat o singura data.”Platon a facut asa cum i s-a cerut si , la intoarcere , a povestit : “ Am vazut aceasta floare langa rau , am cules-o si m-am gandit ca este cea mai frumoasa dintre suratele ei. Desi am zarit si alte flori minunate , continui sa cred ca aceasta este fara egal.” 

Platon i-a zis : “Aceasta este fericirea”.

Cu un alt prilej , Platon si-a intrebat invatatorul ce este viata. 

Socrate i-a cerut sa faca un nou drum in padure si sa aduca de acolo cea mai frumoasa floare care ii va iesi in cale. Platon a plecat de indata , gata sa isi duca la indeplinire sarcina. 

Au trecut trei zile, dar el nu si-a mai facut aparitia.

Socrate a mers si el in padure, sa isi caute ucenicul. In cele din urma , l-a descoperit in mijlocul unei poiene. Socrate l-a intrebat daca a descoperit preafrumoasa floare , iar Platon i-a aratat-o , rasarind din pamant chiar langa el. Invatatorul l-a intrebat de ce nu adusese floarea la casa sa , iar Platon i-a spus : “ Daca faceam asta , s-ar fi vestejit curand.Chiar daca nu o rup , ea va muri, mai devreme sau mai tarziu. Asa ca am stat in preajma ei atunci cand a inflorit , iar atunci cand se va ofili voi cauta o alta , la fel de frumoasa .De fapt, acesta este a doua floare pe care am descoperit-o.” 

Socrate i-a spus : “ Ei bine , se pare ca stii deja adevarul despre viata”. 

sâmbătă, 14 septembrie 2013

Scrisoarea unui câine către Om.





Dragă Omule,

 Eu nu sunt decât un câine. Spre deosebire de tine, care eşti măreţ şi puternic, eu sunt un nimic care depinde de mila ta. Sunt al nimănui, nu am familie, nu am prieteni, nu am nimic pe lumea asta. Rătăcesc pe străzi şi îmi câştig existenţa cu greu. Uneori nu mănânc zile întregi şi sufăr de foame. Nu am cunoscut niciodată iubirea. Oamenii mă hăituiesc, aruncă în mine cu pietre şi cu lemne şi trebuie să stau tot timpul ascuns. Uneori, întâlnesc oameni care mă păcălesc şi şi mă cheamă la ei, iar eu merg bucuros crezând că vor să se joace cu mine... dar aceştia mă leagă, mă bat, îmi dau foc la blăniţă şi mă batjocoresc... Şi printre noi, câinii, sunt unii răi, de care trebuie să mă feresc. Au teritoriile lor, prietenii lor... Şi atacă şi oamenii. Din cauza lor oamenii cred că toţi câinii sunt răi și se tem. Nu suntem toți răi... La fel ca și oamenii, avem și noi răii noștri. Dar eu sunt unul dintre cei singuri. Eu nu sunt rău. Îndur frigul şi răutăţile oamenilor, deşi, eu nu am greşit cu nimic… decât cu faptul că am venit pe lume… Mi-aş dori şi eu o familie, un stăpân, un loc sigur pentru mine. Mi-aş dori să fiu al unui om care să mă iubească şi să aibă grijă de mine... n-ar conta câţi ani are, cum arată, ce casă are, ce trecut… pentru că noi, câinii, nu facem diferenţa între oameni. Noi iubim necondiţionat. L-aş apăra pe stăpânul meu cu preţul vieţii şi l-aş iubi până aş muri... Nu m-aş supăra pe el dacă m-ar lăsa singur, dacă nu mi-ar da de mâncare, dacă atunci când ar fi supărat m-ar lovi… aş rămâne alături de el şi aş uita totul… L-aș aștepta cu o bucurie nemărginită și aș face orice ca să îi fiu pe plac... Eu iubesc oamenii. 

Cu drag, un Câine.  



de Abdullah Al-khatib

luni, 9 septembrie 2013

POVESTIRE


Optimistul

Robie este tipul de om pe care ti-ar placea sa-l urasti: e intotdeauna bine dispus si are intotdeauna ceva pozitiv de spus. Daca cineva il intreaba cum ii merge, el raspunde:

"Daca ar fi mai bine de atat, ar fi nevoie de doi oameni pentru atata bine!"


E un optimist. Daca un coleg are o zi rea, Robie reuseste intotdeauna sa-l faca sa vada partea pozitiva a situatiei. Am devenit curios si intr-o zi l-am intrebat:

"Nu inteleg, nu este cu putinta sa fii optimist in toate zilele, tu cum reusesti?"


Robie imi raspunse:

"In fiecare zi cand ma trezesc, stiu ca am doua posibilitati: Pot sa aleg sa fiu bine dispus sau pot sa aleg sa fiu rau dispus. Si aleg sa fiu bine dispus. Cand mi se intampla ceva rau, pot sa aleg intre a fi o victima sau pot sa aleg sa invat din ce mi s-a intamplat. Si eu aleg sa invat. De fiecare data cand cineva vine la mine sa se lamenteze pentru ceva, pot sa aleg intre a-i accepta plangerile sau pot alege sa-l ajut sa vada latura pozitiva a vietii. Si eu aleg intotdeauna partea buna a vietii".



"Dar asta nu este intotdeauna asa de usor" i-am spus.

"Ba da, zise Robie, intreaga viata este o problema de optiuni. Cand indepartezi din viata tot ceea ce nu conteaza cu adevarat, totul devine o chestiune de optiuni. Depinde de tine sa alegi cum sa reactionezi la diverse situatii, tu trebuie sa decizi cum sa-i lasi pe altii sa-ti influenteze atitudinea fata de viata. Tu alegi sa fii bine sau rau dispus. Pana la sfarsit tu esti acela care decizi cum sa-ti traiesti viata".

Dupa aceasta discutie am pierdut legatura cu Robie fiindca mi-am schimbat locul de munca, dar adesea ma regaseam gandindu-ma la cuvintele lui atunci optam pentru ceva in viata in loc sa reactionez la evenimente. Apoi am aflat ca Robie a avut un accident groaznic la locul de munca, a cazut de la 18 metri inaltime si dupa o operatie de 8 ore si dupa o indelungata spitalizare a iesit avand o placa de otel in spate. M-am dus sa-l vad si l-am intrebat daca se simte tot atat de bine.

"Vrei sa vezi cicatricile mele?"

"Dar cum faci sa ramai pozitiv dupa ce ti s-a intamplat?

"In timp ce cadeam, primul lucru care mi-a venit in minte a fost fetita mea. Apoi in timp ce zaceam pe pamant, mi-am zis ca pot sa aleg intre a muri si a trai. Si am ales sa traiesc"

"Dar nu ti-a fost frica?"

"Atunci cand m-au dus la spital si am vazut expresiile fetelor surorilor si doctorilor, mi-a fost frica fiindca era de parca se uitau la un om mort. Apoi un infirmier m-a intrebat daca am alergie si am raspuns: DA! Toti m-au privit si atunci am urlat: sunt alergic la gravitatie! Toti au izbucnit in ras, si eu le-am spus: acum operati-ma ca un om viu, nu ca pe unul care e deja mort!"

Robie m-a invatat ca in fiecare zi avem posibilitatea de a alege sa traim o viata deplina. Si este inutil sa fim mereu ingrijorati pentru maine fiindca fiecare zi vine cu problemele ei cu care trebuie sa traim, si maine ne vom gandi la problemele de maine. La urma urmei, azi este ziua de maine pentru care iti faceai probleme ieri.


Iti spun ce am ales eu: voi trai din plin fiecare zi, fiecare rasuflare, si mai presus de toate, fiecare prietenie. 

GHID DE SANATATE SI VIATA



Sanatate.

1. Bea multa apa.
2. Ia un mic dejun de rege, un dejun de print si o cina de cersetor.
3. Mananca mai multa mancare care creste in copaci si in plante si mai putin din cea care este manufacturata .
4. Traieste cu cei trei 3 E : Energie, Entuziasm si Empatie.
5. Gaseste putin timp ca sa meditezi.
6.Joaca-te mai des.
7. Citeste mai multe carti decat ai citit in 2012.
8. Aseaza-te, in liniste,cel putin 10 minute in fiecare zi.
9. Dormi cel putin 7 ore.
10. Mergi in fiecare zi timp de 10 pana la 30 de minute si mergand, surade.


Personalitate

11. Nu-ti compara viata cu a celorlalti. N-ai nici o idee cum poate fi viata lor.
12. Evita gandurile negative, sau lucrurile pe care nu le poti controla. Investeste mai degraba energia in momentul prezent.
13. Nu face prea mult. Cunoaste-ti limitele.
14. Nu-ti pierde pretioasa ta energie in barfe.
15.Viseaza mai des cu ochii deschisi.
16.Invidia este o pierdere de timp. Tu ai deja tot ceea ce iti trebuie.
17. Uita problemele din trecut. Nu rememora celorlalti erorile trecutului. Asta o sa ruineze fericirea din prezent.
18. Viata este prea scurta pentru a o risipi detestand. 
19. Impaca-te cu trecutul tau ca sa nu-ti ruineze prezentul.
20.Nimeni nu are grija de fericirea ta, decat tu insuti.
21. Fii constient ca viata este o scoala si ca tu esti aici pentru a invata. Problemele fac pur si simplu parte din curriculum-ul tau, ele apar si dispar ca ora de algebra, dar lectiile pe care le vei invata sunt pentru toata viata.
23. Nu trebuie sa castigi fiecare cearta. Accepta sa fii in dezacord. 

Societate


24.Telefoneaza cat mai des prietenilor sau trimite-le mail-uri.
25. In fiecare zi, da ceva bun cuiva.
26. Iarta atat cat este posibil.
27. Petrece timp cu oamenii mai in varsta si cu cei mici.
28.Incearca sa faci cel putin trei persoane sa surada, in fiecare zi.
29. Ce gandesc ceilalti despre tine, nu este treaba ta.
36.Ce este mai bun, urmeaza sa ti se intample.
37. Cand te trezesti dimineata, multumeste ca esti in viata.
38. Forul tau interior este intotdeauna fericit. Deci, Fii fericit !
30. Serviciul tau nu va avea grija de tine cand vei fi bolnav. Prietenii tai, DA. Pastreaza legatura. 

Viata 


31. Comporta-te bine !
32. Arunca tot ce nu este util, pastreaza ce este frumos sau vesel. 
33.Natura vindeca totul. 
34.Fie vorba de o situatie buna sau rea, ea se va schimba…
35. Putin conteaza cum te simti, scoala-te, imbraca-te si prezinta-te.


Este intelept nu acela care se intristeaza de ceea ce-i lipseste, ci acela care se bucura de ceea ce are.

Vorbe intelepte


1.Fiecare clipă de căutare este o clipă de regăsire. - Paulo Coehlo 
2. Gloria si bogatia nu sunt bunuri sigure, daca nu-i minte. - Democrit
3. Toti oamenii viseaza, dar nu in mod egal. Cei care viseaza noaptea in coltisoarele prafuite ale mintii lor, se trezesc si descopera ca totul a fost inchipuire. Dar visatorii cu ochii deschisi sunt periculosi, caci si-ar putea trai visele cu ochii deschisi si le-ar pune in practica. - Lawrence al Arabiei
4. Fiecare lucru are frumuseţea lui, dar nu oricine o vede. - Confucius
5. A studia şi a nu gândi este o risipă. A gândi şi a nu studia este periculos. - Confucius
6. Tactul inseamna abilitatea de a descrie pe altii asa cum se vad ei insisi! - Abraham Lincon
7. "Nu imi distrug oare dusmanii atunci cand mi-i fac prieteni?" - Abraham Lincoln
8. Libertatea n-are nici un sens, daca nu implica si libertatea de a face greseli. - Mahatma Gandhi
9. Nu intr-un raspuns vezi lumina, ci in intrebare! - Eugen Ionescu
10. Secretul creativitatii este sa stii cum sa-ti ascunzi sursele! - Albert Einstein
11. Dainuim prin ce primim, traim prin ceea ce daruim! - Sir Winston Churchill
12. Un sarut este un truc fermecator de la natura, menit sa opreasca graiul, cand vorbele devin de prisos! - Ingrid Bergman
13. Este mai bine sa taci si sa dai impresia ca esti prost decat sa vorbesti si sa inlaturi orice dubiu. - Necunoscut
14. Copacii izolati, daca reusesc sa creasca, ajung vigurosi. - Winston Churchill (1874-1965)
15. Nici o zi fara o fapta buna. - Plinius
16. Cauta sa ceri sfatul celor care te fac sa plangi si nu celor care te fac sa razi.
17. Pesimistul vede intr-un tunel intunericul, optimistul vede lumina de la capatul lui, realistul vede luminile trenului care vine. Mecanicul de locomotiva vede trei idioti pe şine.
18. "Viata nu se masoara cu numarul de respiratii pe care le aveti, ci in momente care iti taie rasuflarea." - Necunoscut
19. Înţeleptul consideră seriozitatea drept cea mai importantă genă a sa. - DHAMMAPADA
20. Orice transformare pe care o dorim trebuie să înceapă cu noi înşine. - THORBECKE
21. Un copil nu respectă niciodată un adult care îşi pierde calmul. - OULDA
22. Fii blând şi simplu şi vei învinge chiar şi cel mai puternic oponent. - MELANCHTON
23. Înţelelpt este acela care ştie să înveţe de la oricine. - TALMUD
24. Multitudinea cunoaşterii nu este înţelepciune, căci înţelepciunea este o structură pură a sufletului. - VAN EEDEN
25. Ieşind din conştiinţa noastră interioară, o eternă tinereţe tot mai liberă şi o pace eternă ia naştere. 
26. Anumite lucruri sunt imposibil de cunoscut. Dar este imposibil de aflat care sunt acestea. - Murphy
27. Oboseala si lenea au aceleasi simptome. - Bissane de Soleil
28. Nimic nu este mai scump decat ceea ce primesti pe gratis. - proverb japonez
29. Cand vezi ca ai aceeasi parere cu majoritatea e bine sa mai reflectezi o data. - Mark Twain
30. Lenea este mama tuturor viciilor, dar - fiind o mama - trebuie respectata. - Robert Frost
31. E loc sub soare pentru toata lumea. Mai ales ca toata lumea vrea sa stea la umbra. - Jules Renard
32. Oamenii sunt ca vinurile. Cu timpul, fie devin din ce in ce mai buni, fie se transforma in otet. - Papa Ioan al XXIII-lea
33. Nu-ti fie teama ca inaintezi prea incet. Teme-te daca te opresti. - Sun Tzu
34. Cea mai inversunata lupta este cu tine insuti. Te afli in ambele tabere. - Voltaire
35. Oamenii eficienti sunt cei mai mari lenesi, dar sunt niste lenesi inteligenti. - David Dunham
36. Daca gasesti un drum fara obstacole, probabil ca drumul acela nu duce nicaieri. - J.F.Kennedy
37. Toata lumea se plange ca nu are memorie, dar nimeni nu se vaita ca nu are logica. - La Rochefoucault
38. Viata poate fi inteleasa numai privind inapoi, dar trebuie traita privind inainte. - Kirkegaard
39. Prietenii il invata ce trebuie sa faca, iar dusmanii il obliga sa faca ce trebuie. -
40. Omul trebuie sa aiba si prieteni si dusmani. -
41. Natura reîncepe mereu aceleaşi lucruri, anii, zilele, ceasurile; aşa se creează un fel de infinit şi de eternitate. - Blaise Pascal
42. Nu-i totul sa fii bun, important este .... la ce! Uneori numai in gluma se pot spune lucruri serioase. Omul lipsit de umor este mai neajutorat ca si pasarea fara aripi. Vorbele omoara cu sutele iar tacerea omoara cu sutele de mii. Ce este omul? O lumina in marea de intunerec, o stea. Si sunt atatea stele care exista, dar nu se vad! -
43. Invata sa ai incredere in oameni fara a lua in seama termenul de garantie. -
44. Fa-ti timp sa meditezi-aceasta este sursa puterii, Fa-ti timp sa te joci-acesta este secretul tineretii Fa-ti timp sa citesti-aceasta este fantana intelpciunii Fa-ti timp sa te rogi-aceasta este cea mai mare putere de pe Pamant Fa-ti timp sa iubesti si sa te lasi iubit-acesta este un prilej dat de Dumnezeu Fa-ti timp sa fii prietenos-acesta este drumul spre fericire Fa-ti timp sa dai-ziua e prea scurta sa fii egoist Fa-ti timp sa muncesti-acesta este secretul succesului. -
45. Singurul loc unde barbatii le cer femeilor sa aiba profunzime este decolteul. - ZSA ZSA GABOR
46. Sa câstigi nu e totul- e singurul lucru. - VINCE LOMBARDI
47. La ce bun fericirea? Nu poate sa-ti faca rost de bani. - HENNY YOUNGMAN
48. Daca nu reusesti din prima încercare, adio sarituri cu parasuta. - HENNY YOUNGMAN
49. Asteapta pana la miezul noptii inainte de a spune ca a fost o zi buna. - Proverb francez
50. Un om informat e un om puternic. - John Davison Rockefeller
51. "Marile incendii se nasc din scantei mici." - Cardinalul de Richelieu
52. Orice dogmă este o idee virtualmente înarmată cu toate mijloacele terorii. - Lucian Blaga
53. Disciplina este focul purificator prin care talentul devine aptitudine. - Roy L. Smith
54. Soarta e o prăpastie în care cădem numai dacă privim prea mult în ea. - Lucian Blaga
55. Destinul e scuza celor slabi şi opera celor tari. - Nicolae Titulescu
56. Democraţia este un sistem politic prost, însă cel mai bun dintre cele pe care omenirea le-a inventat până acum. - Winston Churchill
57. Curajul este scara pe care urcă toate celelalte virtuţi. - Clare Booth Luce
58. Cunoaşterea e un viciu care ne-a scăpat de Paradis. - Vasile Ghica
59. Cunoaşterea este ochiul dorinţei şi poate deveni călăuza sufletului. - Will Durant
60. Cultura este un al doilea soare pentru cei culţi. - Heraclit
61. Un critic este un om care ştie drumul, dar nu poate conduce maşina. - Kenneth Tynan
62. Copilăria este inima tuturor vârstelor. - Lucian Blaga
63. Conştiinţa este lumina inteligenţei pentru a distinge binele de rău. - Confucius
64. Concluzia este momentul când ai obosit gândind. - Martin H. Fischer
65. Un conducător este cel care ştie drumul, merge pe drum şi arată drumul. - John Maxwell
66. Cuvântul este sluga minţii. Căci ce voieşte mintea, aceea tâlcuieşte cuvântul. - Antonie cel Mare
67. Cuvintele sunt lentile pentru focalizarea minţii. - Ayn Rand
68. Cuvintele sunt cărările faptelor. - Sf??ntul Ioan Gură de Aur
69. Cuvintele sunt vocea inimii. - Confucius
70. Banii sunt tendoanele iubirii, ca şi ale războiului. - George Farquhar
71. Banii sunt fericire umană în formă abstractă. - Arthur Schopenhauer
72. Averea este fericirea celor săraci cu duhul. - Jules Renard
73. "Prudenţa este arta de a controla riscul". Alexandru Paleologu - Bunul-simţ ca paradox - Alexandru Paleologu
74. Progresul nu înseamnă ameliorarea a ceea ce a fost, ci mersul înainte către ceea ce va fi. - H.D. Djibran
75. "Sunt lucruri care nu se spun şi, dacă am formula totul numai prin cuvinte, valoarea cuvintelor ar scădea". - Marin Preda
76. "A pricepe este mai important decât a şti". - A.C. Cuza
77. Cea mai mare parte a fericirii sau mizeriei noastre depinde de dispozitia noastra si nu de circumstante. - Martha Washington
78. Nu lasa o disputa marunta sa afecteze o mare prietenie. -
79. Judeca-ti succesul dupa lucrurile la care a trebuit sa renunti pentru ca sa-l obtii. -
80. Sa nu razi niciodata de visurile cuiva. Oamenii care nu au visuri nu au mai nimic. -
81. Vorbeste incet, dar gandeste repede. -
82. Sa nu crezi tot ceea ce auzi, sa nu cheltuiesti tot ce ai si sa nu dormi cat vrei. -
83. Deschide-ti bratele in fata schimbarii, dar nu renunta la valorile tale. -
84. Aminteste-ti ca uneori linistea este cel mai bun raspuns. -
85. Traieste o viata buna, onorabila. Cand vei imbatrani si vei privi indarat, vei putea sa te bucuri de ea a doua oara. -
86. Ai incredere in Dumnezeu, dar incuie-ti masina. -
87. Impartaseste-ti intelepciunea. Este o cale de a dobandi nemurirea. -
88. Invata regulile, apoi incalca vreo cateva. -
89. Aminteste-ti ca a nu primi ceea ce vrei este, uneori, un noroc. -
90. Atentie la o femeie care gindeste logic ! Caci logica si femeia sint atit de heterogene, incit este impotriva naturii cand apar impreuna. - Johannes Cotta
91. Femeile isi iubesc mai mult copiii, pentru ca pot fi sigure ca e al lor. - Aristotel
92. Cand o femeie nu vorbeste, sa n-o intrerupi pentru nimic in lume. - Enriyeu Castaldone
93. Femeia si hainele se aleg la lumina zilei. - Maurice Chevalier
94. Rasplata oricarui lucru bine facut este intotdeauna o sarcina in plus - Mark Twain
95. Toate drumurile gresite sunt pavate mai bine. - George Moore
96. In fiecare dimineata, daca n-ai chef sa te dai jos din pat, adu-ti aminte ca nu esti inca printre cei bogati, care-si permit sa doarma cit vor, si-o sa vezi ce chef de munca te apuca imediat. - Bill Gates
97. De cite ori iti trece prin cap gindul ca patronul tau e cam timpit, aminteste-ti ca daca ar fi fost mai destept n-ar fi avut nevoie de serviciile tale si tu ai fi, prin urmare, fara slujba. - Albert Grant
98. Nimeni nu poate deveni atit de bogat incit sa-si poata cumpara tineretea inapoi. - Oscar Wilde
99. Nu pot sa-ti dau creier, dar pot sa-ti ofer o diploma. - Vrajitorul din Oz
100. Femeile si pisicile fac intotdeauna doar ce le place. Barbatii si ciinii ar trebui sa accepte si sa?si vada de treaba lor. - Robert A. Heinlein
101. E mai usor sa le ierti dusmanilor greselile, decit sa-i ierti pentru ca au asistat la greselile tale. -
102. Iarta-ti mereu dusmanii. Nimic nu-i supara mai tare. - Oscar Wilde
103. Cine iarta, invinge intotdeauna. - Balbus
104. Cit ar fi de perfecte, computerele nu vor putea niciodata inlocui prostia umana. -
105. Sint oameni care nu gresesc niciodata, fiindca nu-si propun nimic inteligent. - Goethe
106. Cine intreaba este prost pentru cinci minute, dar cine nu intreaba ramine prost pentru totdeauna. - Proverb chinez
107. Cel care vorbeste putin are numai de cistigat : se presupune ca este inteligent, iar daca este adevarat, se presupune ca este foarte inteligent . - La Bruyere
108. Femeia frumoasa place ochiului, femeia blinda place inimii. Prima este o adevarata bijuterie, dar a doua este o comoara. - Napoleon I
109. Concurenta scoate ce e mai bun dintr-un produs si ce e mai rau din oameni. - David Sarnoff
110. A fi întelept înseamna sa stii cînd si cum sa eviti perfectiunea. -
111. Drumul se formeaza mergând pe el. - Antonio Machado
112. Tacerea e cea mai frumoasa bijuterie a unei femei, dar o poarta rareori. -
113. Cind copiii nu fac zgomot, fac prostii mai mari. - Henry Fielding
114. O virtute care n-a fost testata nu e o virtute, e o ipoteza. - Freud
115. Norocul ajuta uneori, munca ajuta intotdeauna. (Intelepciunea brahmana) -
116. Uitarea este un burete de sters, pe care nu-l gasesti niciodata cind ai nevoie. - Pierre Veron
117. Pacatul este un bumerang pe care stii cind il arunci, dar nu stii cind se intoarce si te loveste in cap. - Robert Frost
118. Adevarul le foloseste celor care-l asculta, dar le face rau celor care-l spun. - W. Churchill
119. Nu spune lucruri putine in cuvinte multe. Daca poti, fa invers. - Pitagora
120. Invata din greselile altora. Nu poti trai destul pentru a le face pe toate. - E. Roosevelt
121. Omul care are rabdare sa nu se razbune imediat, ori te iarta, ori se razbuna cumplit. - John Ford
122. Nu-ti cauta fericirea in curtea altuia, pentru ca ea se ascunde intotdeauna in casa ta. - Douglas Jerrold
123. Educatia e ca un pom fructifer: Daca nu e altoita, face fructe mici si acre. - Robert Frost
124. Politetea nu costa nimic, dar cumpara orice. - Montaigne
125. Sunt pline cimitirile de oameni care s-au crezut indispensabili si n-au fost. -
126. Dupa ce ti se rupe caruta-n drum, toata lumea iti spune pe unde trebuie s-o iei. - Frederic Turc
127. E mai bine sa stii sa pui intrebari potrivite, decit sa fii nevoit sa inveti totul. - James Thurber
128. Cind vrei sa stingi luminarea altuia, te arzi la degete . - Woody Allen
129. Ghinionul este un soi de noroc care nu-si rateaza tinta. - Ambrose Bierce
130. Daca ai vointa poti sa muti si muntii din loc. Daca ai creier ii lasi acolo unde sunt, ca e mai bine . - Pierre Bourgault
131. Cere-I lui Dumnezeu sa binecuvinteze munca ta, dar nu-I cere S-o faca El in locul tau . - K. H. Wagger
132. Cind mintea e plina de ginduri despre bani, nu mai e loc si pentru visuri. - Jean Jacques Schuhl
133. Ca sa intelegi ca esti prost trebuie totusi sa-ti mearga mintea. - Georges Brassens
134. Secretele femeii se citesc in modul in care se dezbraca. - G. Brevart
135. Orice obstacol are in el si bucuria omului care-l va depasi. - Napoleon
136. Izvorul invinge stinca nu prin putere, ci prin perseverenta. - H. Jackson Brown
137. Noaptea are puterea de a face femeile mai atragatoare. - Alfred de Musset
138. Soarele rasare numai pentru cei care s-au trezit inaintea lui. - Claudine Corneau
139. Fericirea dupa care tinjesti o strica pe cea care o ai deja. - Jacques Deval
140. Dragostea nu rezista mult cind o pui sa alerge. Dar la brat te insoteste pina la batrinete . - Emile?Auguste Chartier Trimite mail
141. Dragostea se practica, se invata si se imparte numai la doi. - Jean Pierre Guay
142. Cine vrea sa conduca trebuie sa vorbeasca putin si sa asculte mult. - Cardinalul Richelieu
143. Elanul creator nu cunoaste piedici. - Titulescu
144. Cel mai pretios timp este acela care ti-a mai ramas de trait. -
145. Intelepciunea este pentru suflet ceea ce sanatatea este pentru trup. - La Rochefoucauld
146. Libertatea eu o aseman cu o fringhie agatata de undeva, de sus. Te porti urca pe ea la cer, participind la actul mintuirii tale crestine, sau poti sa cobori in intuneric. - Petre Tutea
147. Libertatea omului e partea divina din el. - Petre Tutea Trimite mail
148. Avantajul omului inteligent este ca poate face pe prostul ori de cite ori are chef. - Woody Allen
149. Cu cit averea este obtinuta prin mijloace mai ilegale, cu atit oamenii tin mai mult la ea. - Honore de Balzac
150. Functionarii sint precum cartile dintr-o biblioteca : cu cit sint plasati mai sus, cu atit sint mai nefolositori - A. Karr
151. "Adevarul, pur si simplu, este rareori pur si nu este niciodata simplu" - Oscar Wilde
152. "Toate ideile au fost descoperite înainte, problema e sa ne gândim la ele din nou." - Goethe
153. Prostia este infinit mai fascinanta decit inteligenta. Inteligenta are limitele ei, prostia nu. - Umberto Eco
154. Contribuabilii platesc impozitele, aleg conducatorii si platesc oalele sparte. - Alphonse Allais
155. Cind stii multe poti sa vorbesti, dar e mai bine sa taci. - Jean de La Fontaine
156. Cind esti fatarnic, Dumnezeu e atit de departe de tine incit pare absent. - Simone de Beauvoir
157. Tot ce se intampla o data, poate sa nu se mai intample niciodata. Dar tot ce se intampla de doua ori se va intampla cu siguranta si a treia oara. - Paulo Coelho-Alchimistul
158. Obtinerea unui succes nu este suficienta - trebuie sa facem in asa fel incat sa avem o serie de succese. - Horst Gebert
159. "Cei mai frumosi ani sunt cei ce vor veni" - Alexandre Dumas
160. Bucuria iubirii dureaza o clipa, suferinta ei o vesnicie. -
161. A fi politician inseamna sa fii capabil sa spui dinainte ce-o sa se intample maine, saptamana viitoare, luna viitoare, anul viitor. Iar apoi sa poti explica de ce nimic din toate astea nu s-a intamplat. - Winston Churchill
162. Te ineci nu pentru ca ai cazut in apa, ci pentru ca ramai sub apa. - Paulo Coelho - "Manualul razboinicului luminii"
163. Ma indoiesc, deci cuget. Cuget, asadar exist. - Descartes
164. Doua lucrari ale aceluiasi creator se bazeaza pe aceleasi principii.
165. Inteleptul nu spune ce stie, iar prostul nu stie ce spune. - proverb turc
166. Numai dupa invidia altora iti dai seama de propria ta valoare. - Tudor Musatescu