duminică, 17 iunie 2012

Regele care s-a visat cersetor




E. Tolle spune că există visul,  si există cel care visează. Visul este un joc de scurtă durată a formelor, este lumea - relativ reală, nu reală la modul absolut. Apoi există cel care visează, realitatea absolută în care formele vin si pleacă. Cel care visează nu este persoana. 
Persoana face parte din vis.

Cel care visează este substratul în care apare visul, cel care face posibil visul. Este absolutul din spatele relativului, atemporalul din spatele timpului, constiinta din interiorul si din spatele formei. 

Cel care visează este constiinta însăsi - Ceea Ce Sunteti.
În apropierea mortii s-ar putea să privim înapoi spre viata noastră si să ne întrebăm dacă n-a fost cumva doar un alt vis. Scopul nostru actual este să ne trezim în interiorul visului.

Atunci când suntem treji în vis, drama pământească creată de ego îsi găseste sfârsitul si un vis blând si minunat îi va lua locul. Acesta este pământul cel nou.

A fost odată un rege foarte bogat si puternic care a visat că este cersetor si că cersea. 
Când s-a trezit din vis, a fost foarte tulburat si s-a gândit:

„ Oare acum visez că sunt rege? Când m-am visat cersetor era atât de real.Nu aveam nici o letcaie, eram nefericit si disperat! Totul era atât de real - la fel de real ca acum!
 Asa că mă întreb dacă nu cumva mă aflu într-un alt vis!”

I-a consultat pe toti înteleptii din regatul său, cerându-le să-i explice acest mister.
Era rege sau cersetor? O singură persoană a putut să-i dea solutia. Era un om foarte întelept. Acesta îi spuse regelui: 
O, rege, nu esti nici cersetor, nici rege. În starea de vis erai cersetor, pentru că sufletul s-a identificat cu trupul.Când intri în somn profund, sufletul se identifică cu cel care doarme profund, dar tu esti sufletul dinlăuntru, care nu este nici rege, nici cersetor, nici cel care doarme profund.
Tu esti eternul Sine lăuntric.”

Dincolo de iluzii.