marți, 21 martie 2017

10 teste esentiale înainte să te căsătoresti


1. Testul de istorie 
Este important sa stii pe unde a fost si prin ce a trecut de-a lungul timpului, pentru ca nu stii niciodata cand una dintre fantomele trecutului se poate intoarce sa va bantuie. Intreaba-l despre anii de scoala, despre momentele importante din viata lui si despre perioadele mai grele. Discutati despre foste relatii, despre modul in care ati fost crescuti, despre antecedente in familie cu privire la alcoolism, boli grave sau relatii destramate. E bine sa ai in vedere ca aschia nu sare departe de trunchi si ar trebui sa luati decizia de a va uni destinele in cunostinta de cauza. 
2. Testul valorilor 
Care sunt aspectele cele mai apropiate de inima lui? Stie cine este cu adevarat? Mai are visuri neimplinite pe care spera sa le transforme in realitate? A apelat vreodata la un specialist din cauza unor dileme care nu il lasau sa isi desfasoare activitatea cum trebuie? A mai fost casatorit? Daca da, care a fost motivul si cum i-a schimbat asta scara de valori? Daca nu, crede ca va putea ramane fidel acelorasi principii si sa le respecte pe ale tale? 
3. Testul atractiei sexuale 
Poti sa te ascunzi dupa deget si sa te minti ca sexul nu e totul intr-o relatie. Dar daca nici macar la inceput atractia nu este extraordinara, exista sanse ca in scurt timp sa dispara de tot. In plus, lipsa unei atractii ametitoare lasa loc tentatiilor extraconjugale. 
4. Testul maturitatii 
Poate sa isi asume responsabilitatea pentru greseli si esecuri? Este genul care vrea sa aiba cu orice pret dreptate? Poate sa se tina de cuvant? Te poti baza pe el cand dai de greu? E capabil sa fie altruist si sa se schimbe spre binele relatiei? Daca e defensiv si mereu critic, inseamna ca tinde sa dea mereu vina pe celalalt pentru propriile probleme, iar lipsa de maturitate este fatala intr-o relatie. 
5. Testul conflictelor 
Cum sta cu gestionarea emotiilor negative? Se aprinde din orice si face din tantar armasar constant? Daca nu reuseste sa se controleze, conflictele vor fi mult mai dificil de aplanat. Daca nu stie sa se calmeze singur, iti va reveni tie aceasta sarcina, iar cand si tu esti incinsa, s-ar putea sa nu reusesti sa te detasezi suficient cat sa-l poti tempera. Abilitatea de a analiza lucrurile la rece atunci cand apare o problema este esentiala intr-un cuplu sanatos. 
6. Testul parteneriatului 
Problemele individuale devin, adesea, problemele cuplului, daca nu sunt rezolvate la timp si cu intelegere din partea partenerului. Munca in echipa, parteneriatul si abilitatea de a avea grija de cel de langa tine sunt critice pentru o relatie echilibrata. 
7. Testul umorului 
Un simt al umorului sanatos este important si in viata in general, dar mai ales atunci cand apar conflicte, fiindca daca ai capacitatea de a gasi partea amuzanta intr-o situatie dificila poti ajuta la destinderea atmosferei tensionate si implicit la gasirea mai rapida a unei solutii. 
8. Testul empatiei 
Poate sa se puna in locul tau atunci cand te bucuri sau cand esti nefericita? Reuseste sa vada si punctul tau de vedere? Daca da, atunci sanse mari ca in relatia voastra sa nu existe conflicte prea mari, tocmai pentru ca va reusi intotdeauna sa inteleaga si argumentele tale si in cele din urma sa gasiti mai usor o cale de compromis. 
9. Testul increderii si confortului 
Pentru ca o relatie sa dureze, nu este important doar sa va simtiti confortabil unul in preajma celuilalt, dar si sa stii ca poti avea incredere in partener fara rezerve. Increderea este insasi fundatia unei relatii. Confortul inseamna acceptare, inseamna sa nu ai tot timpul senzatia ca trebuie sa alergi dupa el, sa il tii legat langa tine. Daca trebuie sa il convingi constant sa te accepte si te intrebi tot timpul daca va mai fi langa tine si maine, e clar ca increderea si confortul nu exista in relatia voastra, iar daca mai exista si jocul evident de-a soarecele si pisica, in care el e soarecele, iar tu incerci sa-l prinzi in capcana casniciei, e clar ca partenerul tau nu poate lua nota de trecere la acest test. 
10. Testul atentiei 
Are abilitatea de a te asculta, de a fi atent la problemel tale? Te simti inteleasa? Daca nu, atunci se vor aduna frustrari care vor exploda la un moment dat. Sa stii sa asculti este un factor esential pentru armonie in cuplu, asa ca acest test va juca un rol important in ceea ce priveste viitorul relatiei voastre.
Dupa ce ai parcurs toate aceste teste, mai ai curaj sa faci pasul cel mare?

Feminis