vineri, 31 octombrie 2014

Cea de-a unsprezecea cutie

 "Este mai ferice sa dai decat sa primesti." Faptele apostolilor 20:35

Care sarbatoare de Ziua Recunostintei va este cel mai bine intiparita in memorie?In cazul meu, Ajunul sarbatorii.Biserica programase 10 familii care urmau sa primeasca cutii cu mancare.Un comerciant din partea locului donase sunca, iar articolele de bacanie fusesera obtinute prin donatii bancare.
In timp ce pregateam cutiile cu mancare, familile respective se bucurau ptr alimentele pregatite pe care urmau sa le ia acasa.Poate, pentru unii dintre ei, avea sa fie cea mai buna masa pe care o mancasera vreodata.
Pe cand isi aranjau cutiile, aparu o alta familie.Tatal, mama si cei trei copii ai lor iesira dintr-o camioneta veche si intrara in sala in care ne desfasuram activitatea.Aceasta familie nu se afla pe lista noastra.Ei tocmai aflasera ca o biserica dona mancare.
Le-am explicat ca nu mai aveam produse pentru inca o familie si le-am promis ca voi face totul sa-i pot ajuta si pe ei. In timpul conversatiei mele cu familia nevoiasa s-a intamplat un lucru cu adevarat uimitor.
Fara sa urmeze sfatul cuiva, o femeie a lasat propria cutie jos, a gasit o alta cutie goala in care a inceput sa puna alimente din cutia ei plina cu bunatati.In curand, toti ceilalti, oameni nevoiasi, i-au urmat exemplul formand a unsprezecea cutie ptr aceasta familie nevoiasa..

 Supa de pui ptr suflet a 4-a portie