sâmbătă, 21 iunie 2014

CU SIGURANTA O DUCI MAI BINE DECAT CREZI


Adevărata bogăție este abilitatea de a experimenta viața din plin
1. Ești în viață și acesta este cel mai important lucru. Doar pentru că ești în viață poți face și te poți bucura pe deplin de tot ce are lumea asta de oferit.
2. Ai norocul de a putea vedea răsăritul și apusul. Cu alte cuvinte, poți vedea, îți poți delecta ochii cu tot ce este mai frumos.
3. Poți auzi păsările cântând și valurile spargandu-se. Te poți bucura de cele mai muzicale sunete, poți asculta cele mai blânde vorbe și poți asculta cu plăcere râsul unul copil.
4. Poți ieși afară, te poți plimba și poți simți vântul prin păr și căldura soarelui pe propria piele.
5. Ai norocul de a te bucura de gustul dulce al unei prăjituri de ciocolată, pe care ți-o poți permite și pe care o poți cumpăra (sau și mai bine, o poți găti) când vrei.
6. Nu te-ai culcat flămând seara trecută, nici acum două seri, nici acum o săptămână și nici în seara aceasta nu te vei culca flămând.
7. În dimineața aceasta te-ai trezit având un acoperiș deasupra capului, care să te protejeze de frigul de afară, de ploi și de ninsori.
8. Ți-a fost oferită posibilitatea de a alege ce haine să porți și îți este oferită și în continuare, zi de zi, în fiecare moment.
9. Nu a trebuit să te îngrijorezi pentru siguranța și viața ta.
10. Ai reușit să treci peste numeroase obstacole, probleme și greșeli, din care ai învățat o lecție pe care o poți aplica, în prezent sau în viitor.
11. Deseori îți faci griji pentru tot ce se întâmplă în viața ta – carieră, familie, următorii pași pe care îi vei face etc., ceea ce înseamnă că ai ambiție, pasiunea și cel mai important, libertatea de a lua propriile decizii.
12. Ai măcar un prieten sau un membru al familiei tale care îți poartă de grijă, căruia îi este dor de tine și așteaptă următoarea voastră întâlnire.
13. Ai cel puțin o persoană cu care să-ți aduci aminte de momentele plăcute din trecut.
14. Ai acces nelimitat și neîntrerupt la apă potabilă.
15. Ai acces și ai dreptul la ajutor medical.
16. Ai acces la internet. Poate nu pare mult, dar nu uita că internetul este o sursă aproape nelimitată de informații (din orice domeniu), de poze, muzică și filme, pe care le poți accesa cu ușurință după bunul plac.

Henry David Thoreau