miercuri, 1 mai 2013

Cele 11 reguli ale lui Bill Gates




Regula nr. 1: Viata nu e dreapta – obisnuieste-te cu ideea!
Regula nr. 2: Lumii prea putin îi pasa de stima ta de sine. Lumea se asteapta sa realizezi ceva ÎNAINTE de a fi multumit de tine însuti.
Regula nr. 3: Nu vei câstiga 60.000$ pe an de îndata ce parasesti bancile scolii. Nu vei fi vicepresedintele vreunei companii cu telefon în masina decât atunci când vei fi muncit pentru acestea.
Regula nr. 4: Daca crezi ca profesorul tau e sever, stai sa vezi când o sa ai un sef!
Regula nr. 5: A lucra într-un fast-food nu este ceva sub demnitatea ta. Bunicii tai aveau o alta denumire pentru asta: o numeau sansa.
Regula nr. 6: Daca o dai în bara, nu e vina parintilor tai, asa ca nu te mai smiorcai în legatura cu greselile tale, ci învata din ele.
Regula nr. 7: Înainte de a te fi nascut, parintii tai nu erau atât de plicticosi ca acum.Au ajuns asa din cauza ca trebuie sa-ti plateasca cheltuielile, sa-ti spele hainele si sa te asculte pe tine spunându-le cât de grozav te crezi.Asa ca înainte de a te porni sa salvezi jungla de parazitii generatiei parintilor tai, încearca sa-ti despaduchezi propriul dulap.
Regula nr. 8: Poate ca scoala ta a scapat de învingatori si învinsi, însa viata NU. În unele scoli au abolit corigentele si elevul poate încerca de câte ori vrea el sa dea raspunsul corect la o întrebare. Asta nu seamana, deloc, cu NIMIC din viata reala.
Regula nr. 9: Viata nu se împarte în semestre.Nu ai verile libere si pe foarte putini angajatori îi intereseaza sa te ajute sa “te gasesti”.  Faci asta în timpul liber.
Regula nr. 10: Ce vezi la televizor NU e viata reala. În viata reala oamenii chiar trebuie sa mai plece din cafenele si sa mearga la serviciu.
Regula nr. 11: Fiti amabili cu tocilarii. Exista sansa ca in viitor sa lucrati pentru vreunul dintre ei.