miercuri, 20 martie 2013

Despre Feed back...




Un inginer urma sa prezinte munca de cateva luni a echipei sale vice-presedintelui pentru dezvoltare de produse al unei companii de software. Oamenii care muncisera de dimineata pana seara la proiect participau si ei la intalnire si se simteau mandri ca rezultatul muncii lor sustinute avea sa fie prezentat.

Imediat ce inginerul a terminat prezentarea, vice-presedintele l-a intrebat pe un ton sarcastic:
- "De cat timp ai terminat facultatea? Specificatiile astea sunt ridicole. Nu au nicio sansa sa treaca mai departe de biroul meu."

Pana la sfarsitul intalnirii, inginerul, extrem de jenat si complet dezamagit, nu a mai scos niciun sunet. Oamenii din echipa lui au facut unele observatii plapande - si chiar unele ostile - la adresa vice-presedintelui, dar, in final, au plecat cu totii simtindu-se umiliti.

In urmatoarele doua saptamani inginerul a continuat sa fie obsedat de cuvintele vice-presedintelui. Deprimat, omul se gandea ca nu va mai primi vreodata vreun proiect de amploare in cadrul companiei si chiar se decisese sa isi dea demisia.

In cele din urma, inginerul s-a dus la vice-presedinte si i-a amintit acestuia de intalnire, de cuvintele critice si de efectul lor demoralizator asupra sa si a intregii echipe. Apoi a continuat:
- "Stiti, nu am reusit sa inteleg ce ati urmarit de fapt. Presupun ca nu ati vrut doar sa ma faceti de ras si ca ati avut si un alt scop in minte."

Vice-presedintele a fost de-a dreptul socat. Nu i-a trecut prin minte ca remarca lui a avut un efect atat de devastator. De fapt, chiar credea ca acel software este de fapt promitator, dar mai este de lucru la el. Nu a avut deloc intentia sa jigneasca pe cineva. Asa ca, intelegand ce se intamplase, si-a cerut scuze.