duminică, 22 ianuarie 2012

SINDROMUL- DON JUAN



Daca ai intalnit astfel de barbati si nu ai stiut cum sa te comporti in compania lor sau daca ai avut o experienta amoroasa nefericita si nu intelegi ce s-a intamplat, afla mai multe despre acest gen de barbati pentru care lumea foloseste apelativul generic "Don Juan"

Cum gandeste.

O persoana cu acest sindrom are o imagine foarte buna despre sine si ii crede inferiori pe ceilalti oameni. De aceea, cauta prin toate mijloacele sa profite: manipuleaza, minte, insala. Nu are nici o consideratie si nici o intelegere pentru ceea ce simt sau isi doresc cei din anturaj, nu-i pasa de raul pe care comportamentul lui il poate produce altora.
Don Juan doreste sa aiba controlul absolut asupra evenimentelor - de aceea, nu se poate implica afectiv in relatia cu ceilalti. I se pare ca orice apropiere inseamna controlul celuilalt asupra lui si a situatiei, lucru care ii displace profund. Fiindca nu are incredere in oameni, ii vede doar ca pe niste instrumente de care se poate servi pentru a-si atinge obiectivele. Stie sa fie singur, nu si impreuna. Este lipsit de afectivitate si dincauza aceasta este un personaj destul de trist.

Fereste-te de promisiunile mincinoase ale acestui cuceritor de profesie.

Cum actioneaza.

1 Este foarte incantat de tine, de fizicul si de intelectul tau. Iti face complimente in functie de ceea ce te preocupa mai mult - daca pentru tine aspectul este foarte important (te machiezi cu grija, te imbraci foarte modern etc.), el va remarca aceasta si-ti va admira, de pilda, un obiect de vestimentatie. Daca esti interesata mai mult de cariera si ai rezultate importante pe plan intelectual, se va transforma intr-un adevarat suporter al tau si te va incuraja sa ai si alte initiative profesionale. Te incurajeaza, te lauda, este entuziasmat de tot ceea ce intreprinzi sau spui si nu-ti face nici un repros!

2 Foarte devreme in relatie, aduce in discutie subiectul casatoriei si al copiilor. Poate chiar de la a doua sau a treia intalnire, incepe sa-ti explice cum si-ar dori sa fie viitoarea sotie sau cum vrea sa-si educe copiii. Este posibil chiar sa te ceara in casatorie ori sa-ti spuna ca doreste sa aiba un copil cu tine. Oricum, din modul in care discuta poti sa deduci ca este un om plin de responsabilitate, preocupat de lucrurile importante din viata. Prin tot ceea ce spune, lasa impresia ca-si doreste o relatie pe termen lung.

3 El nu spune niciodata NU. De aceea, ramai cu impresia ca esti un mic geniu si ca tot ce spui este corect sau ca intre voi exista o compatibilitate extraordinara! Astfel, chiar daca iti doresti sa mergi la un concert de muzica clasica ori la un gratar la padure sau la o partida de bungee-jumping, el se declara absolut de acord si foarte incantat de ideea ta! Aparent, vrea sa-ti faca pe plac imediat si sa-ti transforme dorintele in realitate.

4 Face invitatii multe si irezistibile. Daca iti doreai sa mergi la piscina, la munte in week-end, la discoteca sau voiai doar un abonament pentru sala de fitness, el te invita in toate aceste locuri si in multe altele. Are o multime de planuri minunate in minte, doar pentru voi doi!

5 Foarte devreme intr-o relatie, isi doreste intimitatea fizica. Daca la a treia sau a patra intalnire inca nu dai semne ca vrei sa-l inviti la tine sau ca accepti invitatiile lui "la o cafea", intoarce foaia! Daca ii refuzi intimitatea fizica, incepe sa te critice direct sau indirect si sa-ti aduca tot felul de acuzatii, de genul: "Esti prea pretentioasa. Iti doresti un cavaler calare pe un cal alb". De asemeni, isi schimba atitudinea fata de tine si relatia voastra: "Nu stiu daca vom putea avea un viitor impreuna". Intr-un asemenea moment, relatia se afla pe muchie de cutit. Daca te temi sa nu-l pierzi ca partener si ii accepti invitatia, revine la atitudinea initiala si face afirmatii aflate la antipodul celor anterioare:  "Mi-ar placea sa imbatranim impreuna".  

Oricum, in functie de raspunsul pe care il dai invitatiei lui, poate sa-ti spuna lucruri total diferite - atitudinea lui fata de relatia voastra este extrem de labila.....


 Psihoterapii.