luni, 5 august 2013

Pilda
Un fermier care trăia în Africa şi, datorită unui oaspete, a devenit foarte interesat de căutarea de diamante. 

     Diamantele fuseseră deja descoperite în abundenţă pe continentul african iar acest fermier a fost atât de fascinat de ideea diamantelor, valorând milioane de dolari, încât şi-a vândut ferma plecând să caute diamante.A cutreierat tot continentul si, pe măsură ce anii treceau, căutarea diamantelor şi averea pe care acestea i-ar fi putut-o aduce rămâneau o himeră. Până la urmă, şi-a cheltuit toţi banii ajungând falit, şi de durere a murit. 

      Între timp, noul proprietar al fermei a dat peste o piatră ciudată de mărimea unui ou de raţă şi-a pus-o pe pervaz ca un fel de curiozitate.

       Un vizitator, aflat în trecere, a văzut piatra şi a rămas înmărmurit. I-a spus noului proprietar al fermei ca piatra cu aspect ciudat de pe pervaz era aproape cel mai mare diamant care a fost vreodată descoperit.

       Noul proprietar al fermei i-a spus: 
„Păi, toată ferma e plină de ele” – şi aşa şi era.

       Fostul proprietar stătuse efectiv pe „zăcăminte de diamante” până când şi-a vândut ferma.        Fiecare din noi ne aflăm în mijlocul propriilor noastre „zăcăminte de diamante”, trebuie doar să ne dăm seama de asta şi să dezvoltăm ceea ce avem înainte de a o lua la drum în căutarea norocului.