luni, 15 octombrie 2012

Pastila psihologului


De ce înşeală bărbaţii? De ce înşeală femeile?
Am fost întrebată zilele acestea de foarte multe ori de ce o femeie frumoasă şi realizată este înşelată. În alte dăţi am fost de asemenea întrebata de ce o femeie alege să înşele deşi are stabilitate şi un bărbat excepţional lângă ea.. Motivele sunt subiective şi de ce nu chiar obiective..
De ce înşeală bărbaţii?!
În primul rând trebuie să stabilim ceva... Nu toţi bărbaţii înşeală. Sunt bărbaţi care nici nu se gândesc la asta, bărbaţi care se gândesc, dar nu pot să înşele, bărbaţi care vor, pot, însă nu au ocazia, bărbaţi care înşeală foarte rar şi bărbaţi care nici nu concep să nu aibă mai multe relaţii în acelaşi timp.
Motivele principale pentru care bărbaţii înşeală sunt generate de o slabă comunicare între parteneri şi de o insuficientă atenţie data relaţiei sexuale, de către ambele sexe. Aşa apare monotonia şi dispare interesul pentru celălalt în relaţie. Distanţa este un factor extrem de important.. Bărbaţii au nevoie permanent de confirmarea masculinităţii lor care se manifesta prin această vânătoare numită "sex recreativ".
Bărbaţi vor să fie monogami din punct de vedere emoţional şi că au nevoie să facă sex recreativ cu alte persoane..
 Monogamia emoţională s-a dezvoltat pentru că bărbaţii să poată avea o familie. "Dorinţele noastre fizice nu dispar, ele pur şi simplu se orientează de la partenerul nostru la o altă persoană. Relaţia începe tocmai atunci când dispare dorinţa sexuală între parteneri. Când bărbaţii înşală pentru sex recreativ, ei chiar îşi iubesc partenera de viaţă, altfel le-ar părăsi", susţine Anderson, un cunoscut sociolog. El spune că sentimentul de trădare pe care îl simte partenerul care a fost înşelat este doar un mod de a se victimiza social.De cele mai multe ori sunt iertaţi de către partenere, ele considerând că a fi înşelate este ceva normal şi nu o excepţie.
Atunci când în relaţie apare o a treia persoană, ea fiind denumită "amanta", putem sa vorbim deja de un triunghi conjungal. În general în cadrul acestui triunghi putem vorbi deja de o viaţă dublă a acelui bărbat.
De ce se întâmplă asta?! De cele mai multe ori aceşti bărbaţi au avut un model puternic în copilărie, care le-a transmis ideea că e normal să facă asta din când în când, de asemenea se va naşte o credinţă care „îl va lăsa” să aibă relaţii sexuale şi cu alte femei, deci va considera că nu înşeală dacă doar se mai culca cu câte o altă femeie sau că nu este ceva grav. Acest tip de comportament este acceptat de multe femei care de asemenea au primit o educaţie prin care le-a fost transmisă ideea că este" normal" ca un bărbat să mai meargă şi în "altă parte",  doar sunt bărbaţi...
Adulterul a existat dintotdeauna şi a fost mereu un subiect controversat. Majoritatea televiziunilor au făcut emisiuni pe acest subiect şi au avut mare succes. De ce?! Pentru că realizatorii acestor emisiuni de tip tabloid ştiu că asta le garantează succesul şi anume:"Iată că şi vedetelor li se întâmplă".. Privitorii acestor emisiuni fiind oameni obişnuiţi  simt o oarecare satisfacţie (inconştientă sau conştientă) atunci  când şi celor pe care-i admira sau nu la televizor au şi ei probleme identice cu ale lor.
Oare ce-i lipseşte unui bărbat care are o femeie spectaculos de frumoasă şi minunată din toate punctele de vedere? Eu doar pot să presupun.. Dacă doriţi să aveţi un răspuns pertinent vă sugerez să îl întrebaţi pe el..
De ce înşeală femeile?
Ca să nu fiu acuzată că m-am repezit asupra bărbaţilor am să încerc să descriu câteva motive pentru care bărbaţii sunt înşelaţi.
Se spune adesea că bărbaţii înşeală pentru sex recreativ, în timp ce femeile înşală pentru dragoste. În general, bărbaţii pot mult mai uşor face diferenţa între sex şi emoţie, în timp ce femeile au nevoie de o legătură emoţională cu o persoană înainte să simtă dorinţa sexuală.
Sigur, unele femei înşeală pentru sex, dar majoritatea înşeală pentru o nouă şansă în dragoste, pentru a-şi confirma că relaţia s-a terminat cu adevărat. O femeie care înşeală este de multe ori o femeie care nu vrea să mai rezolve problemele. Ea a investit deja timp şi energie încercând să o scoată la capăt şi a obosit. De aceea nu se mai concentrează pe rezolvarea problemei şi de cele mai multe ori un nou partener sexual este de fapt o prelungire a celui pe care îl înşeală.
Semnele care arata ca o femeie te înşeală:
- Arata tot mai puţin interes în ceea ce priveşte venirile şi plecările partenerului.
- Are un program neregulat şi petrece tot mai mult timp la "serviciu".
- Pare fericită, exceptând momentele când este cu partenerul ei.
- Prezintă tot mai puţin interes pentru sex cu partenerul stabil.
- Arata tot mai puţină toleranta faţă de partenerul stabil.
Femeile pot înşela din răzbunare: "Dacă el a făcut eu de ce să nu fac?!"..
Lipsa atenţiei partenerului care o neglijează sexual şi afectiv pe partenera lui de viaţă.
Curiozitatea unei femei lipsite de experienţă sexuală înainte de căsătorie este iar un motiv în pentru care femeile înşeală.
Acestea ar fi o parte dintre posibilele motive ale infidelităţii într-un cuplu.. Fie că este vorba de un bărbat sau o femeie, fiecare susţine că are un motiv pentru care o face. Dacă mergem sau nu mai departe într-o relaţie în care a existat infidelitate tine de alegerea noastră. Cert este ca înainte să dăm vina pe "nemernic" sau "nemernica", pe "ăla sau aia care ţi-a distrus relaţia", poate că ar trebui să te întrebi cât ai contribuit şi tu la asta.

de Caietul cu Articole.