vineri, 1 septembrie 2017

Învățături


 După prima probă dată de Fred Astaire în 1933, directorul studioului MGM şi-a notat: „Nu poate să joace! Uşor chelios! Ştie puţin să danseze!“ Astaire a păstrat această notiţă toată viaţa, deasupra şemineului din casa sa din Beverly Hills.
 Un expert a spus despre Vince Lombardi: „Posedă cunoştinţe minime despre fotbal. îi lipseşte motivaţia“.
 Lui Socrate i se spunea: „Un corupător imoral al tineretului“.
 Când Peter J. Daniel era în clasa a patra, învăţătoarea sa, doamna Phillips, obişnuia să-i spună: „Peter J. Daniel, nu eşti bun de nimic, eşti doar un măr stricat şi n-o să faci nimic în viaţă“. Peter a rămas complet analfabet până la 26 de ani. Un prieten a stat cu el o noapte întreagă şi i-a citit cartea „De la Idee la Bani“. Acum el deţine fiecare colţ de stradă pe care înainte se bătea şi tocmai şi-a publicat ultima carte: „Doamnă Phillips nu ai avut dreptate!“
 Louisa May Alcott, autoarea cărţii „Feministele“, a fost sfătuită de familia ei să-şi găsească un post de servitoare sau de cusătoreasă.
 Beethoven de-abia se descurca la vioară, şi prefera să interpreteze propriile compoziţii decât să-şi îmbunătăţească tehnica. Profesorul lui i-a spus că nu există nici o speranţă ca el să ajungă vreodată compozitor.
 Părinţii celebrului cântăreţ de operă Enrico Caruso au vrut ca el să devină inginer. Profesorul lui i-a spus că nu are nici un pic de voce şi că nu va putea cânta niciodată.
 "Charles Darwin, părintele Teoriei Evoluţioniste, a renununţat la cariera medicală şi tatăl lui i-a spus: „Nu-ţi pasă decât de vânătoare, câini şi cursele de şobolani“. în autobiografia sa, Darwin scrie: „Am fost considerat de toţi profesorii mei, inclusiv de tata, un băiat absolut obişnuit, mai degrabă cu un nivel intelectual sub standard“
 Walt Disney a fost concediat de redactorul şef pentru lipsă de idei. El a fost falit de mai multe ori înainte să construiască Disneyland.
 Profesorii lui Thomas Edison spuneau despre el că e prea prost ca să înveţe ceva.
Albert Einstein nu a vorbit până la vârsta de patru ani, şi nu a învăţat să citească decât la şapte. Profesorul său îl de scria ca: „înapoiat mintal, nesociabil şi veşnic cu capul în nori“. A fost exmatriculat şi a picat examenul de admitere de La Şcoala Politenică din Zurich.
 Louis Pasteur a fost un elev mediocru în învăţământul gimnazial şi era al 15-lea din 22 la chimie.
 Isaac Newton a fost un elev slab la şcoală.
 Tatăl sculptorului Rodin spunea: „Am ca fiu un idiot“ Descris ca unul din cei mai slabi elevi din şcoală, Rodin aratat de trei ori admiterea la Şcoala de Artă. Unchiul lui spunea despre el că nu poate fi educat.
 Lev Tolstoi, autorul cărţii „Război şi Pace“, a fost dat afară de la colegiu. Era descris drept „incapabil şi fără
 Dramaturgul Tennessee Williams a fost turbat de furie piesa lui, „Eu, Vasha“, nu a fost selectată într-un concurs la Universitatea Washington, la care se înscrisese pentuu a studia Secolul XVI englez. Profesorul lui îşi aduce aminte că Williams a atacat decizia juriului şi inteligenţa celor care faceau din el.
 Patronii lui F.W.Woolworth de la magazinul de îmbrăcăminte unde lucra spuneau că nu are stofă de vânzător ştie să servească clienţii.
 Henry Ford a ratat şi a dat faliment de cinci ori înainte să aibă succes.
 Babe Ruth, considerat de comentatorii sportivi drept cel mai mare baseball-ist al tuturor timpurilor şi celebru pentru recordul absolut la numărul dehome-run, deţine de asemenea şi recordul pentru ratări.
 Winston Churchill a rămas repetent în clasa a şasea. Nu a devenit Prim Ministru al Angliei decât la vârsta de 62 de ani şi numai după o viaţă plină de înfrângeri şi necazuri. Cea mai mare contribuţie şi-a adus-o când devenise „un cetăţean în vârstă“.
 18 edituri au refuzat povestea de 10.000 de cuvinte a lui Richard Bach despre pescăruşul „care se înalţă spre cer“, intitulată Pescăruşul Jonaîhan Livingstone, înainte ca MacMillan să i-o publice în 1970. Până în 1975 vânduse mai mult de 7 milioane de exemplare numai în America.
 Richard Hooker a lucrat şapte ani la romanul comic despre război, M*A*S*H, pentru ca 21 de edituri să refuze publicarea lui; Morrow a fost acela care a ales. A devenit un bestseller de cursă lungă, dând naştere unui film celebru şi unui serial de televiziune plin de succes.

de Jack Canfield şi Mark V. Hansen